Primăria Tăşnad va înainta un memoriu conducerii cu privire la centrul de migranţi

Marţi, 15 decembrie 2015, a avut loc Şedinţa Extraordinară în Consiliul Local Tăşnad, cu un singur proiect pe ordinea de zi: Informare privind informaţiile de presă, înfiinţarea unui centru pentru migranţi la Tăşnad.

mitrasca-vasile-2Au participat primarul Vasile Mitraşca, viceprimarul Andrei Veron, secretarul Valer Lombrea, consilierii locali: Călin Maier, Adrian Farcău, Izidor Horgos, Iosif Bendel, Dana Ramona Nica, Petru Katona Petru, Pakular Istvan Mihaly, Astalâş Ionel.

În urma discuţiilor avute între primar, viceprimar, secretarul primăriei şi consilierii prezenţi, s-au punctat ideile unui memoriu care să fie adresat Preşedinţiei, Guvernului României şi M.A.I. Acest memoriu va conţine impactul negativ pe care l-ar putea avea înfiinţarea unui astfel de centru la nici 200 de metri de Staţiunea Balneară Tăşnad cât şi impactul asupra populaţiei din oraşul Tăşnad.

Memoriul va fi supus consultării publice şi eventual va fi completat cu o listă de semnături de susţinere din partea cetăţenilor oraşului Tăşnad.

În şedinţa CSAT din data de 9 decembrie 2015, s-a hotărât înfiinţarea unui centru pentru migranţi în fosta Unitate de Jandarmi din oraşul Tăşnad.

Primarul Tăşnadului, Vasile Mitraşca, face câteva precizări în acest sens:

„Unitatea de Jandarmi este în patrimoniul Ministerului Administraţiei şi Internelor. În urmă cu 6 luni, prefectul judeţului Satu Mare, Eugeniu Avram împreună cu colonelul Dan Gheorghe au fost prezenţi la Tăşnad unde a avut loc o întâlnire în cadrul Primăriei în care se punea problema înfiinţării în fosta Unitate de Jandarmerie a unui centru de instruire pentru cadrele militare din Inspectoratele de Situaţii de Urgenţă din Transilvania, urmând ca secretarul de stat Raed Arafat să viziteze această locaţie şi să promoveze un proiect de finanţare cu această destinatie (nicidecum centru pentru migranţi).

Consiliul local şi Primăria oraşului Tăşnad, NU au fost informate despre intenţia Guvernului de a înfiinţa acest centru la Tăşnad.

În momentul în care se vor confirma cele prezentate mai sus, cred că este normal ca locuitorii oraşului Tăşnad să fie consultaţi în acest sens.

Am consultat Prefectura judeţului Satu Mare, întrebând dacp dânşii cunosc ceva în legătură cu înfiinţarea acestui centru la Tăşnad. Prefectul judeţului nu cunoştea nimic oficial despre intenţia Guvernului României privind înfiinţarea acestui centru de migrantţ la Tăşnad.

Deputatul Octavian Petric a comunicat luni, 14 decembrie 2015, că în Comisia de Buget Finanţe a Parlamentului României, Ministrul Administraţiei şi Internelor, Petre Tobă a solicitat sume pentru reabilitarea Unităţii de Jandarmerie cu destinaţia centru de migranţi dar va fi o locaţie de rezervă”.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on decembrie 16, 2015. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.