Primăria Tășnad şi Consiliul Județean nu acceptă înființarea centrului pentru imigranți

Miercuri, 16 decembrie, președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef și primarul orașului Tășnad, Vasile Mitrașca au ținut o conferință de presă în zona fostei unități militare ce urmează să devină centru pentru imigranți în scurt timp.

DSC00851Adrian Ștef a spus că a aflat din presă despre demersul de a transforma această locație în centru de primire, de tranzit pentru aproximativ 150 de imigranți. „Nu sunt de acord cu aceasta. Am investit prea mulți bani pentru dezvoltarea stațiunii de la Tășnad care în prezent are 1.200 locuri de cazare. Amplasarea aici a centrului pentru imigranți ar submina economia județului Satu Mare și a orașului Tășnad. Ne trezim cu o astfel de hotărâre fără să fim consultați. Este total incorect, trebuia să fie consultaţi și cetățenii. Nu pot accepta aceasta”, a declarat Ştef. El se opune categoric înființării acestui centru. În acest sens va fi înaintat un memoriu președintelui şi primului ministru. S-au făcut demersuri ca fosta unitate militară de la Tăşnad să fie transformată în centru pentru pregătirea cadrelor din I.S.U. din Transilvania.

DSC00847În urmă cu șase luni la nivelul Prefecturii împreună cu col. dr. Gheorghe Dan s-a discutat trecerea acestei locații din subordinea Jandarmeriei în subordinea ISU „Someș” pentru înființarea aici a centrului pentru pregătirea cadrelor. Cei care au hotărât amplasarea aici a centrului pentru imigranți nu au știut că locația este situată la 200 metri de stațiune.

DSC00854Primarul orașului Tășnad Vasile Mitrașca a aflat de înființarea a centrului pentru imigranți abia luni, 14 decembrie. „Ne pare rău și suntem revoltați că Stațiunea balneară Tășnad pe care o dezvoltăm de 15 ani va suferi din cauza amplasării în vecinătatea ei a centrului de imigranți. Aici avem peste 1.200 de locuri de cazare, aproape 300 de locuri de muncă, iar vara suntem vizitați zilnic de peste 10.000 de turiști veniți aici pentru odihnă și tratament. Eu ca autoritate locală trebuie să am dreptul să hotărăsc ce este mai bine pentru comunitatea noastră. De aceea am hotărât să înaintăm un memoriu la Guvern și Președinție. Cetățenii orașului nostru sunt îngrijorați despre impactul acestora cu populația locală, cu boli specifice, necunoscute la noi, copiii acestora vor frecventa școlile. Tășnădenii nu sunt de acord cu acest demers de la nivel central. Vom ajunge la referendum, iar răspunsul va fi categoric NU. Am învățat să trăim din turism, mai avem investiții și proiecte de realizat, ni se reabilitează întreaga infrastructură cu drumuri, apă, canal, rețeaua electrică tocmai pentru a putea primi cât mai mulți turiști”.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on decembrie 16, 2015. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.