UDMR Satu Mare: Închiderea circulației în centru, un proiect nereușit care îngreunează circulația

Joi, 17 decembrie 2015, la sediul UDMR Satu Mare a avut loc o conferință de presă susținută de deputații UDMR Erdélyi D. István și Kereskényi Gábor. Cu acest prilej au fost făcute unele precizări privind adoptarea bugetului pe anul viitor 2016.

DSC_0079Conform celor spuse, miercuri 16 decembrie Parlamentul României a votat bugetul, cu un deficit bugetar de 2,6%. 309 parlamentari ai votat bugetul, 13 fiind împotrivă. Anul viitor se prognozează o creștere economică de 4,1% și o majorare a prețurilor de 0,5%. Actualul guvern tehnocrat a preluat în cea mai mare parte planul de buget pe anul viitor de la vechiul guvern, inclusiv creșterile salariale. Ca urmare a diminuării impozitării se vor înregistra pierderi  de 10 miliarde lei. Majorările salariale presupun alocarea a 9 miliarde lei.

Prioritățile pentru anul viitor sunt învățământul, sănătatea, transporturile și investițiile. Numai în acest an creșterea economică va fi de 3,4 – 3,7%. UDMR a votat acest buget pentru a asigura funcționarea fără probleme a instituțiilor statului. Bugetul cuprinde majorările salariale, diminuarea impozitării prevăzută de noul Cod Fiscal. Se asigură astfel o reală stabilitate în problema bugetului. Discuții aprinse au fost în legătură cu salariul minim care în ultimii ani a crescut de la 850 la 1050 de lei. Guvernul ar respecta Legea pensiilor dacă punctul de pensie ar crește cu 4,3%.

Deputatul Kereskényi Gábor s-a referit la amendamentele depuse de UDMR referitoare la majorarea unor sume destinate susținerii unor activități culturale, înființarea unui centru de formare profesională, realizarea sălii polivalente în Satu Mare, autostrada Transilvania, varianta de ocolire a municipiului Satu Mare, drumul rapid Bata Mare – Satu – Mare – Petea. În legătură cu acel centru preconizat pentru refugiați, deputatul Kereskényi Gábor a spus că nu se dorește acest lucru. În chestiune, UDMR a depus o interpelare la MI. S-a precizat deja că centrul de la Tășnad ar fi doar o variantă de rezervă.

UDMR nu a fost de acord cu hotărârea Primăriei de a închide circulația autovehiculelor în centrul vechi. Consideră acesta un proiect nereușit care îngreunează circulația în municipiu. S-a mai făcut referire și la finalizarea lucrărilor de reabilitare a aeroportului, lucrări care sunt în grafic.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on decembrie 18, 2015. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.