Membrii Cenaclului Scriitorilor sătmăreni s-au întâlnit pentru ultima ședință din acest an

Joi, 17 decembrie 2015, la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare a avut loc ultima întâlnire din acest an al Cenaclului Scriitorilor Sătmăreni. Într-o atmosferă sărbătorească membrii cenaclului coordonați de scriitoarea Loredana Știrbu și-au citit ultimele creații literare. Loredana Știrbu a mulțumit tuturor pentru buna colaborare de-a lungul anului. A vorbit despre activitățile la care au participat membri cenaclului.

DSC_0110Cei prezenți și-au spus părerea despre activitatea din acest an. George Terziu și-a exprimat admirația față de activitatea de peste an, a mărturisit că a găsit aici la Satu Mare un colectiv admirabil, în mijlocul căreia se simte foarte bine. În cenaclu este o atmosferă plăcută, de acest cenaclu se vorbește foarte frumos, a spus George Terziu. Despre aceași atmosferă deosebită a vorbit și Corina Petrescu, în cenaclu se manifestă a adevărată prietenie. Poetul Gheorghe Cormoș  s-a referit la activitatea creatorilor și a lăudat ideea editării unei reviste. În cenaclu au fost citite creații cu adevărat valoroase, a tras concluzia vorbitorul.

DSC_0111Președinta cenaclului, Loredana Știrbu a înmânat diplome unor membri ai cenaclului, care s-au distins în mod deosebit: Felician Pop, Robert Laszlo, Cornelia Bălan Pop, George Terziu și jurnalistul Carol C. Koka, pentru colaborarea și susținerea acordată Cenaclului scriitorilor sătmăreni, mediatizarea activității cenaclului în ziarului online „Actualitatea sătmăreană” și nu în ultimul rând a fost distinsă cu o diplomă pentru întreaga activitate de coordonare președinta cenaclului Loredana Știrbu.

Ședința cenaclului a cuprins și o parte artistică. A fost primit un grup de colindători care a interpretat colinde tradiționale românești acum în prag de sărbători. Membrii cenaclului Alfazet au interpretat cântece pe versurile poetului Felician Pop. Au citit apoi, din creațiile lor poeții: Argyelan Florina-Claudia, tot ea a dat citire poeziilor lui Dumitru Ursache, un mare iubitor de literatură, care dorește să participe de acum înainte la ședințele cenaclului, Loredana Știrbu, Cornelia Bălan Pop, George Terziu, Francisc Balogh, Gheorghe Cormoș, Robert Laszlo și alții.

DSC_0114Acompaniat de George Negrea, Felician Pop a interpretat cu măiestrie ca un vechi cantautor, din tinerețe, un cântec pe versurile proprii, scrise în urmă cu 35 de ani, ”Neliniștitul cerb din Nord”. Majoritatea poeziilor și cântecelor au avut ca temă iarna, colinzile, obiceiurile și tradițiile multiseculare ale poporului nostru.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on decembrie 18, 2015. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.