La Negrești-Oaș va avea loc o nouă ediţie a Festivalului Datinilor şi Obiceiurilor de Iarnă

Purtați de gândul de a pune în lumină patrimoniul cultural imaterial al Țării Oașului, avem deosebita onoare de a vă invita, în perioada 26-27 decembrie 2015, în Negreşti-Oaş, la cea de-a XVIII-a ediţie a Festivalului Datinilor şi Obiceiurilor de Iarnă, manifestare cultural-artistică organizată de Primăria şi Consiliul local Negreşti-Oaş, Casa Orăşenească de Cultură Negreşti-Oaş, Muzeul Ţării Oaşului, în colaborare cu Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Satu Mare.

Festival  AFISPrin organizarea Festivalului Datinilor şi Obiceiurilor de Iarnă, organizatorii şi-au propus să crească gradul de implicare a copiilor/ tinerilor, şi nu numai, în activităţi privind păstrarea şi conservarea tradiţiei populare şi, totodată, să încerce o promovare „altfel” a acestor tradiții, a potențialului turistic al zonei, contribuind astfel şi la îmbunătățirea imaginii de țară şi la creșterea atractivității turistice.

În anul 2013, ediția a XVI-a a festivalului a fost organizată în parteneriat cu Autoritatea Națională pentru Turism, a căpătat plus valoare și a crescut în calitate. Și în acest an, Festivalul Datinilor şi Obiceiurilor de Iarnă de la Negrești-Oaș, din Țara Oașului, se află pe lista evenimentelor promovate de Autoritatea Nașională pentru Turism.

Programul festivalului: 

Sâmbătă, 26 decembrie 2015

Sosirea invitaților/ grupurilor de colindători din Ucraina și Republica Moldova
Dezbatere pe tema „Sărbătorile de iarnă la românii de pretutindeni”
Duminică, 27 decembrie 2015

Începând cu ora 10,00 – sosirea invitaților/ grupurilor de colindători
Ora 11,00 – participarea la sfânta liturghie (opţional)
Ora 12,10 – 12,30 – Parada colindătorilor (de la catedrală / primărie – str. Victoriei – spre Muzeul în aer liber al Ţării Oaşului – str. Livezilor)
La Muzeul în aer liber al Ţării Oaşului

Ora 12,30 – Deschiderea oficială a festivalului, decernarea titlului „Cetăţean de onoare al oraşului Negreşti-Oaş” d-nei Finta Floare – Tezaur Uman Viu
Ora 13,00 – 14,30 – Festivalul concurs al Datinilor și Obiceiurilor de Iarnă – prezentarea momentelor artistice
La locul de servire a mesei

Ora 14,00 – 15,30 – servirea mesei
Ora 15,30 – Premierea tuturor formaţiilor participante

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on decembrie 20, 2015. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.