Sătmărenii au cinstit memoria celor șapte eroi ai Revoluției din Decembrie 1989  

Marți, 22 decembrie 2015, în Piața 25 Octombrie din centrul municipiului, la placa comemorativă care amintește de eroii sătmăreni din Revoluția de Decembrie 1989,  a avut loc depunerea de coroane și jerbe de flori. Eroii care și-au dat viața pentru libertate și democrație vor rămâne veșnic în inima noastră pentru curajul de care au dat dovadă sunt: Ciul Ioan Marinel, Grigore Zimbru, Raluca Sălăjan, Antal Szabo, György Sovalvi, Király Mihály și Gergely Csaba.

1Ceremonialul militar a început cu trecerea în revistă a Gărzii de Onoare de către Prefectul Județului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram. A urmat intonarea Imnului de stat al României și oficierea unui serviciu religios de părintele protopop Ioan Socolan și preotul militar Cristian Silaghi, pentru veșnica pomenire a eroilor care s-au jertfit pentru libertate. ”Ei sunt modelul și exemplul pentru noi care trebuie să ne lumineze. Să le fie memoria binecuvântată și să se odihnească în pace”, a spus preotul militar Cristian Silaghi.

2

3A urmat momentul depunerii de coroane și jerbe de flori din partea: părinților celor căzuți și a Ligii Luptătorilor din Decembrie 1989, Instituția Prefectului, Consiliul Județean Satu Mare, Primăria și Consiliul Local Satu Mare, Unitățile Ministerului Apărării Naționale, Asociația Națională a Veteranilor de Război Filiala ”Dr. Vasile Lucaciu” Satu Mare și Asociația Cultul Eroilor ”Regina Maria”, Filiala Satu Mare, Unitățile Ministerului Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informații Satu Mare, Filiala Județeană a Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere și a Cadrelor Militare Disponibilizate. Organizațiile județene a Partidului Social Democrat, Partidului Național Liberal, ALDE, UDMR, Asociația Cultural Patriotică ”Avram Iancu”, elevii Școlii Gimnaziale !Constantin Brâncoveanu”. Manifestarea s-a încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare.

4

5

6

7

8

9

10

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on decembrie 22, 2015. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.