A fost inaugurată pista de biciclete dintre localităţile Turulung şi Magosliget, Ungaria

Proiectul „Pe două roţi între Turulung şi Magosliget” a fost implementat în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România 2007-2013 (www.huro-cbc.eu), finanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională, completat de co-finanţarea naţională a celor două state membre participante în program, România şi Ungaria.

DSC_0613Obiectivul general al Programului este de a apropia actorii economici, persoanele şi comunităţile, cu scopul de a exploata mai eficient oportunităţile oferite de dezvoltarea comună a zonei de frontieră.

Proiectul a fost derulat în parteneriat transfrontalier, partenerii fiind: Consiliul Judeţean Satu Mare – partener lider, Direcţia Apelor Tisa Superioară (HU), Societatea Carpatină Ardeleană – Satu Mare şi Administraţia Bazinală de Apă Someş-Tisa din Cluj.

Scopul principal al proiectului a fost realizarea unei piste pentru ciclişti transfrontalieră de-a lungul râului Tur, începând de la Turulung şi până la localitatea Magosliget din Ungaria, contribuind astfel la dezvoltarea turismului ecologic în zonă şi la creşterea capacităţii de apărare împotriva inundaţiilor a digurilor.

Lungimea pistei realizate pe partea română este de 19,37 km, iar pe partea maghiară 16,75 km. În cadrul proiectului a mai fost modernizat un tronson de 3,3 km din drumul judeţean DJ194A, au fost modernizate cantoane hidrologice, a fost realizat un sistem de e-ghidaj multilingv accesibil de pe smartphone-uri şi calculatoare tip tabletă, şi două hărţi turistice: una a Câmpiei Someşului şi una a Depresiunii Oaş.

Bugetul total al proiectului este de 5.065.699 euro, din care 4.303.742,95 euro reprezintă finanţarea nerambursabilă acordată de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională, 336.293,55 euro este cofinanţarea naţională din partea Guvernului României, 374.245,2 euro cofinanţare naţională din partea Guvernului Ungariei, 45.398, 01 euro contribuţia proprie a Consiliului Judeţean Satu Mare, 2.472 euro contribuţia Societăţii Carpatine Ardelene – Satu Mare şi 3.547,29 euro contribuţia Administraţiei Bazinale de Apă Someş-Tisa.

Durata de implementare a proiectului a fost de 36 luni.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on decembrie 21, 2015. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.