Asociațiunea „Astra” Carei a organizat cea de-a doua ediţie a Festivalului de Datini și Obiceiuri de Crăciun

Luni, 21 decembrie 2015, începând cu ora 17.00, în Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi din Municipiul Carei a avut loc cea de-a doua ediție a Festivalului de Datini și Obiceiuri de Crăciun, eveniment organizat de Asociațiunea „Astra”, Despărțământul Carei.

DSC_0253În cadrul manifestării au prezentat un program divers, care au cuprins urări, cântece populare și colinde, grupuri de colindători și păstrători de tradiții din Carei, Satu Mare, Zalău, Sanislău, Gelu, Hodișa, Marna, Lucăceni și Ianculești.

DSC_0256

DSC_0264La ediția din acest an, au încântat publicul numeros prezent în Sala Cavalerilor un grup de colindători de la Şcoala Gimnazială nr. 3 Carei, coordonat de doamna profesoară Carmen Dindelegan, Corala „Armonica” de la Biserica Ortodoxă Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril din Carei, dirijor Ioan Tordoi, Grupul de colindători din Negreşti-Oaș, coordonat de doamna Maria Tripon, Grupul „Urmașii lui Lucaciu” din Lucăceni, coordonator Mirela Horgoș, Asociația „Codrenii” din Hodişa, Corul Bisericii Ortodoxe din Sanislău, solista Carmen Ioana Sabău, Corul Jandarmilor, Grupul Moților din Marna și Grupul Moților din Ianculeşti.

DSC_0276Prezentatorii festivalului au fost ing. Daniela Ciută și Ionuț Bucur. Evenimentul a avut caracter caritabil, cei prezenți putând dona bani pentru a o sprijini pe Erika Fényes, o tânără de 25 de ani din Andrid, care în urma unui nefericit accident a ajuns imobilizată în scaun cu rotile. Erika are nevoie de terapie și de un tratament foarte costisitor, pentru a putea merge din nou. Cu ajutorul oamenilor inimoși care o susțin, în funcție de posibilități, sperăm ca aceasta să se vindece cât mai curând.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on decembrie 22, 2015. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.