9.700 de sătmăreni au rămas fără energie electrică în seara de Crăciun

Joi, 24 decembrie, la ora 17.30, în Staţia electrică de 220/110/20 kV Vetiș, aparținând SC Transelectrica Cluj a avut loc o avarie ce a dus la întreruperea alimentării cu energie electrică a 9.700 consumatori, 162 posturi de transformare şi 34 localităţi. Localităţile afectate de această avarie au fost: Ardud, Halmeu, cartierul Sătmărel, Lazuri, Dorolț, Bercu, Micula, Porumbești, Mădăras, Rătești, Vetiș și Oar, şi anumite străzi din municipiul Satu Mare.

energie_electrica_56243400Prefectul judeţului, dr. Eugeniu Avram s-a autosesizat imediat cu privire la cele întâmplate şi a luat legătura de îndată cu reprezentanţii Electrica Satu Mare, care au executat manevre de preluare a reţelelor electrice de 20 kV pe scheme electrice de rezervă. Până la ora 19.00, echipele de intervenţie au realimentat peste 90% din zonele afectate.

Lucrările de reparaţii din Staţia electrică de 220/110/20 kV Vetiș, aparţinând SC Transelectrica Cluj care nu are punct de lucru pentru mentenanţă în judeţul Satu Mare, s-au finalizat la ora 22.50, moment în care s-au realimentat toţi consumatorii.

Prefectul dr. Eugeniu Avram regretă cele întâmplate şi asigură toţi cetăţenii că s-au întreprins toate măsurile care se impuneau, iar echipele de intervenţie s-au deplasat de îndată la locul producerii avariei pentru ca fiecare localitate să fie realimentată cu energie electrică într-un timp cât mai scurt.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on decembrie 25, 2015. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.