Un negreştean a fost înjunghiat şi a murit, în ziua de Crăciun. Criminaliştii au preluat cazul

În perioada 24-25.12.2015, echipajele Serviciului de Ambulanţă au intervenit la 196 solicitări, din care 170 cazuri pentru urgenţe. În ziua de Crăciun, în jurul orei 20:25, Ambulanţa a fost solicitată prin dispeceratul 112 în localitatea Negreşti Oaş pe strada Gării, unde a avut loc o altercatie între doi vecini, soldată cu înjunghierea unuia dintre ei.

s560x316_crimaLa locul solicitării a ajuns în trei minute un echipaj cu asistent medical de la Ambulanţa Negreşti Oaş. S-a constatat că victima este un bărbat de 30 ani, inconştient, care nu mai respira, ca urmare a unei plăgi înjunghiate la nivel toracic posterior stâng. Victima prezenta o sângerare masivă şi avea doar un puls slab.

Datorită grăvităţii cazului, aparţinătorii au devenit agresivi verbal cu medicii de pe Ambulanţă, aceştia fiind nevoiţi să preia pacientul în ambulanţă şi să realizeze manevrele salvatoare în timpul deplasării spre CPU Negreşti Oaş, unde cazul a fost aşteptat şi de un medic chirurg. În spitalul Negreşti Oaş au fost continuate manevrele de resuscitare, dar fără răspuns, iar în final pacientul a fost declarat decedat.

Cazul urmează să fie preluat de Poliţia Criminalistică.

Ca urmare a celor întâmplate, Serviciul de Ambulanţă îşi exprimă rugămintea adresată populaţiei de a ajuta şi de a sprijini echipajele ajunse la caz, nu de a-i ameninţa şi/sau înjura. Mai mult, Ambulanţa are personal profesionist, bine pregătit, cadre medicale cu experienţă şi dăruiţi meseriei pe care o fac. Acestora trebuie să le fie permis să-şi facă meseria.

Principalul rol al Ambulanţei este acela de a acorda primul ajutor calificat de urgenţă în astfel de cazuri şi abia apoi să transporte la spital pacientul cu funcţii vitale prezente. Astfel, realizarea manevrelor la locul în care se află victima sunt definitorii pentru stabilizarea pacientului în vederea transportării acestuia către unitatea medicală potrivită în a trata respectivul pacient.

Vă îndemnăm să luaţi în considerare faptul că Ambulanţa vine să ajute, acordaţi-i încredere deplină!

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on decembrie 26, 2015. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.