Prima fază a lucrărilor de reabilitare și modernizare a Aeroportului Satu Mare, la final

Luni, 28 decembrie 2015, în cadrul unei conferințe de presă susținută de președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, împreună cu managerul Consiliului Județean Nicolae Bura şi directorul Aeroportului Satu Mare, Nicolae Fechete și directorul de proiect Cristina Stern, a fost prezentat stadiul actual de finalizare al unor lucrări de reabilitare și modernizare a suprafeței de mișcare și extindere, precum și a aerogării de la Aeroportul Satu Mare, prima pază.

DSC00949Contractul a fost semnat la data de 2 octombrie 2015, între Ministerul Fondurilor Europene, în calitate de Autoritate de management pentru Programul Operațional Sectorial – Transport 2007-2013 și Regia Autonomă Aeroportul Satu Mare, în calitate de beneficiar.

Obiectivul general al proiectului a fost sprijinirea dezvoltării infrastructurii de transport aerian pe teritoriul României, de a promova un transport durabil în România în condiții de siguranță și eficiență, pentru persoane și mărfuri, la nivel de servicii în standarde europene.

Până la data de 31 decembrie 2015, s-au executat lucrări la pavajul suprafețelor de mișcare, la instalațiile de balizaj luminos, în proporție de 50% și la canalizarea pluvială în proporție de 70%. Extinderea aerogării este în faza de rezistență (fundații și structură metalică montată), s-au procurat o parte din echipamentele ce urmează a fi montate (tablouri electrice, grupuri electrogene, echipamente de climatizare și încălzire, ghișee, benzi bagaje şi altele.

Valoarea totală a proiectului este de 66.293.636,26 lei. Gradul de absorbție a fondurilor nerambursabile puse la dispoziția beneficiarului va atinge procentul de aproximativ 50% din valoarea totală a proiectului, la 31.12.2015.

Proiectul a fost inclus pe lista proiectelor ce urmează a fi finalizate în perioada 2014-2020, listă emisă de Guvernul României la data de 15.12.2015.

Lia-Florica Koka

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on decembrie 28, 2015. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.