La Consiliul Județean Satu Mare a avut loc bilanțul activităților la sfârșit de an 2015

Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef împreună cu managerul Consiliului Județean, Nicolae Bura, au prezentat în data de 28 decembrie 2015, bilanțul tuturor activităților desfășurate sub directa coordonare, avându-i alături pe directorii instituțiilor respective și șefii direcțiilor de resort din consiliu.

DSC00952Adrian Ștef a trecut în revistă toate domeniile de activitate coordonate și finanțate de Consiliul Județean. În domeniul culturii a amintit realizarea cu succes a unor evenimente cum ar fi: Gala laureaților sătmăreni, Festivalul vinului, Festivalul pălincii, Festivalul mămăligii, Zilele Județului, Festivalul Cântecului și Dansului Codrenesc Oțeloaia, Ziua Porților Deschise, Festivalul Naționalităților Bogdand şi altele. De asemenea au fost organizate evenimente de prețuire a valorilor naționale: Ziua Imnului, Ziua Drapelului, Ziua Eroilor, 24 Ianuarie, 1 Decembrie.

În domeniul sănătății a fost reabilitată infrastructura Spitalului Județean, s-au făcut lucrări de îmbunătățire a serviciilor de sănătate și la Tășnad și la Negrești-Oaș, la majoritatea secțiilor, realizându-se și reabilitare energetică a sistemului de încălzire, s-au amenajat parcări precum și intrarea principală de la Spitalul Județean Satu Mare. S-au reabilitat 850 km de drumuri județene și naționale, cu legătură directă la drumurile din județele Maramureș și Sălaj, în zonele Odoreu, Apa, Livada, Doba, Boghiș, Beltiug până la limita județului Sălaj.

S-au construit 10 obeliscuri ce vor fi amplasate la intrările în județ, care au o înălțime de 5 metri. S-a întocmit harta terenurilor disponibile pentru investitori, care a fost difuzată investitorilor străini. S-au efectuat lucrări în domeniul gestionării deșerturilor în județul Satu Mare, fiind închise gropile de gunoi din Satu Mare și Carei.

Prin Programul Național de Dezvoltare Locală a fost alocată județului Satu Mare suma de 720 milioane de lei, care vor fi cheltuiți pentru alimentare cu apă, reabilitare de școli, obiective culturale, baze turistice. Un loc aparte îl ocupă modernizarea și reabilitarea școlii nr. 13 de pe strada Botizului, care va deveni Centru Județean de Educație Incluzivă.

În domeniul turismului, s-au alocat 16 milioane lei, inclusiv pentru obiectivul Luna-Șes. Adrian Ștef a spus că Ziua Județului Satu Mare este un eveniment unic în țară pentru care județul a fost premiat la nivel național. S-au mai prezentat realizări în domeniul oportunităților de afaceri pentru comune, realizarea unor materiale publicitare de înaltă calitate, înființarea Centrului de Informare Turistică precum și concursul „Cea mai curată și mai bine gospodărită comună” din județ. S-au dezvelit busturile Regelui Ferdinand, a oamenilor de cultură Dariu Pop și Gheorghe Dragoș.

În domeniul social s-a asigurat cele necesare pentru construcția unui bloc de apartamente pentru medicii rezidenți pe strada Tudor Vladimirescu. Biblioteca Județeană va fi construită pe strada Mihail Kogălniceanu nr. 5 având acoperire cu 61.196.000 lei. A fost demarat un proiect de colaborare între Spitalul Județean Satu Mare și Spitalul din județul vecin Szabolcs-Szatmár-Bereg.

În încheiere Adrian Ștef a arătat că ”În 2016 sunt asigurate toate cheltuielile necesare, inclusiv 78 milioane de euro din fonduri europene, pentru sectorul de sănătate al județului Satu Mare”. Nicolae Bura a mulțumit aparatului propriu al Consiliului Județean Satu Mare pentru modul în care s-a implicat în realizările prezentate în toate domeniile de activitate. „Au existat relații bune cu instituțiile subordonate și autoritățile locale, existând cea mai corectă relație cu factorii guvernamentali, dovadă că între anii 2012-2015 s-au primit în județ atâția bani pentru investiții cât nu s-au primit în 15 ani de la guvernele anterioare, prin implicarea competentă a președintelui Consiliului Județean Adrian Ștef. Toate aceste realizări s-au făcut în scopul asigurării unor condiții de viață tot mai bune pentru sătmăreni. Realitatea arată că întreg județul este un adevărat șantier, în fiecare localitate se lucrează și în prezent”. Nicolae Bura a mulțumit presei pentru modul în care a prezentat sătmărenilor realitatea din județ.

Lia-Florica Koka

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 28 decembrie 2015. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.