Staţia electrică din Vetiş se află într-un proces de retehnologizare. Lucrările vor fi gata în martie 2016

Marţi, 29 decembrie 2015, prefectul judeţului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram a convocat o şedinţă de analiză a calităţii furnizării serviciilor de utilităţi publice (energie electrică, apă-canal, gaze naturale) în întregul judeţ.

eugeniu-avramScopul acestei întruniri a fost de a se asigura, în calitate de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, că evenimente precum cel petrecut joi, 24.12.2015, când, ca urmare a întreruperii alimentării cu energie electrică, datorată avariei la Staţia electrică de 220/110/20 kV Vetiș, 9.700 de consumatori din 34 de localităţi au fost afectaţi.

La această întrunire au participat reprezentanţi ai societăţilor de furnizare a energiei electrice (Sucursala de Transport Cluj a Companiei Naţionale Transelectrica SA, Electrica Satu Mare, Agenţiei de Întreţinere şi Servicii Energetice (AISE) Satu Mare şi Electrica Furnizare Satu Mare), a gazelor naturale (E-ON Distribuţie SA, Gaz Vest SA Arad, CPL Concordia filiala Cluj) si a serviciului de apă-canal (SC Apaserv Satu Mare SA).

Directorul tehnic al Sucursalei de Transport Cluj a Companiei Naţionale Transelectrica SA, Ciprian Bud, a informat că Staţia electrică de 220/110/20  kV  Vetiş se află într-un proces de retehnologizare a liniei de medie tensiune şi a sistemului reglare control, lucrările urmând a fi finalizate în luna martie 2016. Potrivit acestuia, în urma acestei etape de modernizare astfel de evenimente vor deveni improbabile.

Prefectul a mulţumit companiilor din domeniul furnizării energiei electrice pentru buna colaborare şi pentru promptitudinea de care au dat dovadă în remedierea avariei produse. De asemenea şi reprezentanţii furnizorilor de gaze natural şi apă-canal au precizat că serviciile publice sunt prestate în parametrii de calitate şi există echipe de intervenţie 24/24 h, pregătite în caz de avarie.

Prefectul dr. Eugeniu Avram a reiterat importanţa furnizării acestor servicii de utilitate publică pentru activitatea socio-economică a judeţului şi a dispus măsuri de prevenire, verificare continuă, asiguarea permanenţei în dispeceratele proprii şi în ultimă instanţă, de intervenţie promptă în orice situaţie.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on decembrie 29, 2015. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.