Peste 820 de jandarmi şi poliţişti sătmăreni sunt angrenaţi în asigurarea ordinii publice de Anul Nou

În perioada 31.12.2015-03.01.2016, peste 200 de jandarmi şi 620 poliţişti din cadrul IPJ Satu Mare vor executa misiuni de asigurarea şi menţinere a unui climat de ordine şi siguranţă publică atât în municipiul Satu Mare, cât şi în localităţile Carei, Negreşti şi Tăşnad şi în zona de competenţă a acestora.

jandarmiOamenii legii vor  asigura măsuri de ordine şi siguranţă publică atât pe timp de zi, cât şi de noapte, în zonele şi pe arterele intens circulate din  oraşe, în zonele aglomerate (evenimente cultural-artistice, gări, autogări, discoteci, lăcaşuri de cult), precum şi în locurile de comercializare a produselor specifice sărbătorilor de iarnă (târguri, oboare, pieţe, parcuri etc) pentru prevenirea faptelor de natură antisocială, care ar putea afecta siguranţa cetăţenilor.

Jandarmii şi poliţiştii vor fi prezenţi în stradă şi vor patrula pe traseele de deplasare către şi în Piaţa 25 octombrie, unde municipalitatea organizează Revelion 2016, precum şi în zone cum sunt: pieţele, gările, autogările, târgurile,  sau pe mijloacele de transport în comun.

Având în vedere numărul mare de cetăţeni care vor participa la diversele activităţi prilejuite de sărbătorile  Anului Nou, vor fi intensificate măsurile de ordine publică şi se vor desfăşura acţiuni în zonele şi arterele intens circulate, în preajma cluburilor, restaurantelor, sălilor de jocuri, urmărind descurajarea persoanelor care ar încerca să tulbure ordinea şi liniştea publică.

Pentru ca trecerea dintre ani să se desfăşoare în condiţii de siguranţă, patrulele Jandarmeriei şi ale Poliţiei vor fi prezente în mijlocul cetăţenilor 24 de ore din 24, prin misiunile executate urmărindu-se soluţionarea în mod operativ a sesizărilor primite de la aceştia.

Jandarmii sătmăreni vor desfăşura individual, dar şi în cooperare  cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Satu Mare o serie de misiuni de asigurare a ordinii şi liniştii publice pentru prevenirea infracţionalităţii şi stabilirea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

Echipajele de jandarmi vor acţiona cu preponderenţă pentru prevenirea apariţiei unor incidente sau stări tensionate, dar şi pentru depistarea persoanelor care săvârșesc fapte contravenţionale sau penale, în vederea asigurării unui climat optim de ordine şi siguranţă pentru cetăţeni.

Patrulele de ordine şi siguranţă publică vor fi prezente atât în mediul urban cât şi în mediul rural asigurând liniştea cetăţenilor pe parcursul sărbătorilor specifice trecerii dintre ani.

Deoarece la aceste manifestări se preconizează un public numeros, pentru prevenirea incidentelor nedorite, Jandarmeria recomandă cetăţenilor:

-să fie atenţi la bunurile şi obiectele personale (genţi, poşete, bagaje etc.), să îşi asigure încuietorile portierelor la autoturisme, să nu poarte obiecte de valoare care pot atrage atenţia persoanelor cu intenţii dubioase şi sfătuieşte cetăţenii care vor participa la aceste manifestări,

-să manifeste răbdare, să respecte indicaţiile jandarmilor şi să evite implicarea în conflicte de orice natură;

-să fie atenţi la bunurile şi obiectele personale (genţi, poşete, bagaje etc.), să îşi asigure încuietorile portierelor la autoturisme, să nu poarte obiecte de valoare care pot atrage atenţia persoanelor cu intenţii dubioase şi sfătuieşte cetăţenii care vor participa la aceste manifestări

-să respecte regulile stabilite de organizatori;

-să evite consumul excesiv de alcool, întrucât acesta este factorul favorizant  şi declanşator al multor fapte de natură contravenţională sau penală,

-să nu arunce obiecte către scenă sau către public;

-să nu depăşească limitele decenţei socio-morale în manifestările comportamentale;

În cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială sau le este tulburată liniştea, cetăţenii sunt rugaţi să solicite sprijin prin sistemul unic de urgenţă „112”.

La cumpăna dintre ani Jandarmeria Satu Mare  adresează tuturor sătmărenilor gânduri bune, urări de sănătate, linişte sufletească şi bucurii alături de cei dragi şi apropiaţi!

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on decembrie 30, 2015. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.