O casă cu cinci camere de pe strada Amaţului a fost devastată de un incendiu

În ziua de miercuri, 06.01.2016, la ora 02.34, I.S.U. „Someş” Satu Mare a fost anunţat despre izbucnirea unui incendiu la acoperişul unei case de locuit din municipiul Satu Mare, pe strada Amaţului. La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Satu Mare, care au intervenit cu trei autospeciale.

casa-focPompierii au ajuns la locul intervenţiei la ora 02.39 şi au constatat că ardea acoperişul casei, cu pericol de propagare la întrega casă de locuit. Incendiul a fost lichidat la ora 06.09.

Au ars: construcţia din lemn a acoperişului, mobilierul din cinci încăperi, tavanul din scândură pe aproximativ 120 metri pătraţi.

S-au degradat: şase geamuri termopan, cinci uşi de interior, zugrăveala de pe pereţi, parchetul de la etaj şi parter şi aproximativ 4.000 bucăţi de ţiglă. Incendiul a fost cauzat coş de fum amplasat ori neprotejat termic faţă de materiale combustibile.

În urma incendiului proprietarul a suferit arsuri la nivelul membrelor superioare şi la nivelul feţei, fiind preluat de către un echipaj de prim ajutor SMURD, care i-a acordat îngrijiri la faţa locului şi a fost transportat şi predat Unităţii de Primiri Urgenţe Satu Mare.

Pentru evitarea evenimentelor nedorite, pompierii recomandă cetăţenilor care utilizează pentru încălzirea locuinţelor, centrale termice pe lemn ori mijloace de încălzire având ca sursă combustibilă lemnul să ia următoarele măsuri specifice de prevenire a incendiilor:

– verificarea stării de funcţionare a aparatelor şi mijloacelor de încălzire pe lemn;
– verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului de depunerile de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on ianuarie 6, 2016. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.