La Muzeul de Artă Satu Mare s-a deschis expoziția de pictură a artiștilor Lia și Gheorghe Paul Trif 

Joi, 14 ianuarie, la Muzeul de Artă din Satu Mare a avut loc vernisajul expoziției de pictură a soților Lia și Gheorghe Paul Trifu. Au fost prezenți și au vorbit despre rodul muncii celor doi artiști din a ultimii cinci ani Felician Pop, directorul Muzeului Județean Satu Mare, Toth Zoltan, Muhi Sandor și Iudita Erdös.

DSC_0017Expoziția a fost pregătită vreme de un an, a spus Toth Zoltan, care s-a declarat un vechi prieten al familiei Trifu. Cele 56 de tabloruri expuse sunt lucrări de mare diversitate, contemplând tablourile ne întăresc convingerea că și stilul celor doi pictori este diferit.

DSC_0006

DSC_0007

DSC_0008

DSC_0009Felician Pop a amintit că această expoziție deschide seria manifestărilor de artă în noul an 2016. A remarcat că lucrările Liei și ale lui Gheorghe Paul Trifu transmit câte un mesaj ascuns, ceea ce face ca iubitorul de atră să ”nu treacă repede pe lângă aceste tablouri”. Autorii dau tablourilor lor multă viață. În familia Trifu există o ereditate artistică în cadrul căreia se regăsesc mai mulți artiști. O constantă a artiștilor care expun este generozitatea. Ei expun mai multe portrete ale prietenilor. Alte tablouri au fost pictate în mijlocul naturii în mirifica Țară a Oașului. Lumea de afară are un efect generos asupra artiștilor. Lia și Gheorghe Paul Trif nu pictează pentru sine, ei fac un cadou prin picturile lor orașului nostru, locuitorilor ei.

DSC_0010

DSC_0012

DSC_0013

DSC_0018

DSC_0019Profesorul Muhi Sandor a arătat că expoziția este bine organizată, autorii expun tablouri cu teme bine alese. Întâlnim peisaje, portrete și naturi statice. Cromatica picturilor este de cele mai multe ori sensibilă, ceea ce denotă că autorii iubesc foarte mult natura și chiar și obiectele din jurul lor, care sunt personalizate în picturile lor. S-a mai vorbit despre mărimea tablourilor, care a fost aleasă în funcție de tema pictată. Regăsim în expoziție atât tablouri în formă de dreptunghi cât și în formă de romb sau chiar sub formă de aripă, dar și picturi realizate pe sticlă. Portretele reprezintă personalități ale zilelor noastre și redau cu fidelitate trăsăturile care le caracterizează. Familia Trifu lucrează cu dragoste în pictură și întreaga expoziție este un dar oferit iubitorilor de frumos.

Iudita Erdös a vorbit despre legăturile sale sentimentale cu familia Trifu. Ei sunt foarte fideli față de tema aleasă. Lia este o fire sensibilă care nu se poate rupe de natură. Cei doi lucrează într-o armonie deplină și se completează reciproc. Totuși, tablourile lor trebuie privite separat, deoarece fiecare are și trăsături specifice și nu concurează între ei, a spus Iudita Erdös.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on ianuarie 14, 2016. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.