Consiliul Județean Satu Mare își propune pentru 2016 investiții în valoare de 1.129.000.000 lei

În cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Județean Satu Mare de vineri, 22 ianuarie, președintele Adrian Ștef a prezentat proiectele de dezvoltare ce urmează să se realizeze în anul 2016 în județul Satu Mare, investiții care se ridică la suma de 1.129.000.000 lei. Ordinea de zi a cuprins 16 puncte, care au fost votate de către toți consilierii prezenți.

DSC01130Pentru județul Satu Mare este prioritară realizarea centurii de ocolire a municipiului Satu Mare, inclusiv celui de al treilea pod peste Someș. Valoarea contractului este de 304.790.869,19 lei fără TVA. Acest obiectiv este finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională și bugetul de stat. Cu fondurile alocate prin Programul Național de Dezvoltare Locală se preconizează finalizarea proiectului turistic de la Luna-Șes. Valoarea investiției se ridică la 26.312.948 lei cu TVA.

În acest an va începe construcția blocului de locuințe destinat închirierii de către specialiști din domeniul sănătății. Finanțarea este asigurată prin Programul Construcții locuințe pentru tineri. Valoarea proiectului estimat este de 3.023.226 lei cu TVA.

În cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020 vor fi modernizate două drumuri județene, Satu Mare-Borlești-limită județul Maramureș și Beltiug-Băile Beltiug-Dobra-Hurezu Mare, Corund-Bogdand-Hodod-Limita județ Sălaj. Prin același program se va reabilita sediul administrativ al Consiliului Județean Satu Mare, program cu valoarea de 21.239.205 lei.

Prin Programul de Cooperare Transfrontalieră România – Ungaria 2014-2020 se preconizează reabilitarea și dezvoltarea mai multor secții de la Spitalul de Urgență Satu Mare. Este vorba despre secțiile radioterapie oncologică, bloc operator, neurologie, psihiatrie, recuperare balneo-fizio-terapeutică, laborator anatomie patologică, interne și dermato-venerice.

Se va construi un atelier de service auto pentru transformarea autoturismelor în scopul utilizării acestora de către persoane cu dizabilități.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on ianuarie 23, 2016. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.