Zi de sărbătoare la Negrești-Oaș. 157 de ani de la Unirea Principatelor Române

În organizarea Primăriei Orașului Negrești-Oaș, Consiliului Local Negrești-Oaș și Casei Orășenești de Cultură, duminică, 24 ianuarie a avut loc sărbătorirea împlinirii a 157 de ani de la Unirea Principatelor Române, Moldova și Țara Românească, la 24 ianuarie 1859. Evenimentul a avut loc începând cu ora 12.15 la Monumentul Ostașilor Neamului din Parcul Central al orașului Negrești-Oaș. 

1La festivitate au participat primarul orașului Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca, directori ai instituțiilor de învățământ din oraș, cultură, sănătate și justiție, șefi de servicii din cadrul primăriei, consilieri locali, reprezentanți ai partidelor politice, ai cultelor, reprezentanți ai structurilor Ministerului Afacerilor Interne, elevi și locuitori ai orașului.

2

3

4

5

6Festivitatea a fost moderată de directorul Casei de Cultură a orașului Negrești-Oaș, Natalia Lazăr. După intonarea Imului național al României a urmat ceremonialul religios săvârșit de un sobor de preoți. Mesajul primarului Aurelia Fedorca a conținut o prezentare a semnificației evenimentelor de acum 157 de ani, când în unanimitate Adunările Elective ale celor două principate l-au ales ca domnitor pe Alexandru Ioan Cuza. Cu aceasta s-a deschis o nouă epocă în istoria românilor, o epocă de reforme care au pus bazele statului român modern. Reformele înfăptuite în timpul domniei lui Cuza, alături de primul ministru Mihail Kogălniceanu, au pregătit cucerirea independenței de stat a României și mai târziu Marea Unire de la 1918.

7

8

9

10

11După momentul artistic ce a cuprins cântece patriotice, a urmat depunerea de coroane, jerbe și flori din partea Primăriei Orașului Negrești-Oaș, a unor partide politice, instituții locale, locuitori ai orașului. La finalul sărbătorii toți cei prezenți s-au prins în Hora Unirii.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on ianuarie 24, 2016. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.