Adrian Năstase a fost eliberat: „Toate bune, vorbim peste câteva zile”

Fostul premier Adrian Năstase a părăsit, luni, Penitenciarul Jilava, fiind aşteptat la ieşire de fiul său cel mare, Andrei, de alţi apropiaţi şi de bodyguarzi, şi a plecat cu un autoturism al familiei, fără să facă declaraţii.

adrian-nastase-a-primit-aviz-pentru-eliberare-18440460-600x466La ieşirea din închisoare, trei bodyguarzi i-au făcut culoar lui Năstase prin mulţimea de jurnalişti venită la Jilava. Printre cei care l-au aşteptat la ieşirea din penitenciar s-au numărat Codrin Ştefănescu, Manuela Catrina, Adrian Dobre şi Tudor Tănăsescu. Înainte de a intra în maşină, fostul premier a salutat din mână şi a spus doar "toate bune, vorbim peste câteva zile". În acelaşi autoturism s-a urcat, în dreapta şoferului, fiul cel mare al lui Năstase. Autoturismul s-a deplasat spre locuinţa din Zambaccian a familiei Năstase, într-o coloană formată din alte trei maşini şi o ambulanţă privată cu girofarul pornit.

Andrei Năstase a venit de la penitenciarul Jilava

Fiul cel mare al lui Adrian Năstase, Andrei, a venit, luni după-amiază, la Penitenciarul Jilava, pentru a-l aştepta pe tatăl său la ieşirea din detenţie, după ce Tribunal Bucureşti a decis ca fostul premier să fie eliberat condiţionat. Andrei Năstae, venit la penitenciar cu autoturismul personal şi însoţit de bodyguarzi, a declarat că el şi restul familiei s-au bucurat "foarte tare" că instanţa a decis eliberarea tatălui său, precizând că "a fost un moment emoţionant". "Am aşteptat de ceva timp momentul acesta. Ne-am bucurat foarte tare, a fost un moment emoţionant", a spus Andrei Năstase.

Fiul cel mare al lui Adrian Năstase a adăugat că nu a reuşit să comunice cu tatăl său la instanţă, însă i-a urmărit declaraţiile și a așteptat să îl ia acasă. Întrebat care va fi primul lucru pe care îl va face la reîntâlnirea cu tatăl său, Andrei Năstase a spus: "O să-l strâng în braţe". Adrian Năstase a fost aşteptat la ieşirea din închisoare de mai mulţi apropiaţi şi de trei bodyguarzi.

Două din cele trei judecătoare au dispus punerea în libertate a lui Adrian Năstase, în vreme ce al treilea magistrat din complet a decis în sens contrar. Serviciul de executări penale al instanţei urmează să comunice această decizie Penitenciarului Jilava, dar şi altor instituţii ale statului. După procesarea documentului de la instanţă, Penitenciarul Jilava urmează să încheie formalităţile în cazul lui Adrian Năstase şi să îl elibereze.

Mediafax.ro

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 18, 2013. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.