Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare a încheiat anul 2015 cu calificativul “foarte bine”

În data de 20 Ianuarie 2016, joi, s-a desfăşurat conferinţa de presă pentru prezentarea Raportului de bilanţ pe 2015 a Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare. Conferința a fost susținută de prim-procurorul Elena Ioana Bălaj Chendereş, prim-procurorul adjunct Daria Sanda Varga şi purtătorul de cuvânt Dorin Florin Betea.

DSC01257În ansamblu, activitatea din anul 2015 a Parchetului de pe lăngă Judecătoria Satu Mare a fost calificată din toate punctele de vedere ca fiind “foarte bună”. În activitatea de urmărire penală şi supravegherea cercetării sau urmăririi penale au fost soluţionate un număr de 4.337 cauze penale. Au fost emise 349 rechizitorii, marcându-se o creştere netă de 115 rechizitorii procentual 49,14%.

Au fost trimişi în judecată în stare de arest preventiv un număr de 22 de inculpaţi, marcându-se o creştere de 17% inculpaţi. În finalul anului 2015 au rămas nesoluţionate 7.440 cauze penale.

Din totalul de 4.337 dosare penale, au fost 824 soluţii la infracţiuni contra persoanei, 2.491 soluţii la infracţiuni contra patrimoniului, 73 soluţii la infracţiuni privind autoritatea şi frontiera de stat, 87 soluţii au reprezentat infracţiuni de serviciu, 166 infracţiuni de fals, 333 soluţii la infracţiuni contra siguranţei publice, 88 soluţii la infracţiuni de relaţii sociale ocrotite de lege, 213 soluţii la infracţiuni prevăzute de legi speciale şi 112 soluţii la alte tipuri de infracţiuni.

Au fost trimişi în judecată un număr de 456 inculpaţi din care 29 erau minori la data comiterii faptelor penale, 43 inculpaţi recidivişti şi 108 cu antecedente penale.

Raportat la mediul de locuit al persoanelor trimise în judecată, 178 îşi au locuinţa în mediul rural şi 278 în mediul urban. Încărcătura netă pe procuror în cursul anului 2015 a fost de 935,46 dosare penale.

Pe parcursul anului 2015 nu au existat abateri disciplinare ale personalului, în consecinţă nu s-a impus tragerea la răspundere disciplinară a vreunui procuror, la toate activităţile şi-au adus contribuţia atât colectivul de procurori în ansamblu, cât şi individual, dar şi personalul auxiliar, grefieri, arhivari și conducători auto. Pe tot parcursul anului s-a urmărit şi scăderea stocului de dosare vechi nesoluţionate prin mai multe redistribuiri ale acestora. S-a subliniat că anul 2015 a stat sub semnul Noilor Coduri, a numeroaselor modificări legislative, a unor acte normative reuşindu-se în condiţii bune implementarea acestora.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on ianuarie 29, 2016. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.