Program vast de dezvoltare a judeţului Satu Mare, susţinut de Consiliul Judeţean pentru 2016

În data de 29 ianuarie, vineri, în sala mică de şedinţe a Consiliului Judeţean Satu Mare s-a desfăşurat şedinţa ordinară în care s-a propus aprobarea unui număr de 13 proiecte de hotărâre. Au participat preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, vicepreşedintele CJ, Rudolf Ridl, secretarul CJ, Mihaela Crasnai precum şi senatorul UDMR Pataki Csaba.

DSC01274Acestea au vizat sume din bugetul general consolidat al judeţului Satu Mare pentru realizarea unor cheltuieli la R.A. Aeroportul Satu Mare, închirieri de spaţii şi suprafeţe de teren şi amenajarea unor imobile destinate Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale pe str. Mihai Viteazul nr. 32, procurarea de mijloace necesare bunei desfăşurări a activităţilor instituţiilor în subordine, completarea cu reprezentantul judeţului Satu Mare în adunarea generală a Asociaţiilor Societăţii Mobility Jud. Srl, fiind aleasă în funcţia de director Felicia Ştef, prin vot secret. Proiectele supuse dezbaterii au fost aprobate în unanimitate.

La terminarea şedinţei, preşedintele CJ, Adrian Ştef a susţinut o conferinţă de presă prin care a dat amănunte referitor la hotărârile aprobate anterior în şedinţă. Ştef a subliniat că este important să se asigure condiţii şi mijloace tuturor instituţiilor din subordinea CJ pentru care s-a aprobat achiziţionarea de maşini: un autocar pentru Centrul de Creaţie, întrucât urmează să se înfiinţeze acolo ansamblul folcloric al judeţului Satu Mare pentru care s-au procurat şi ţinute din Codru, Oaş, maghiare, şvăbeşti, instrumente pentru taraf. De asemenea se vor procura microbuze pentru medici, Şcoala de Arte, Muzeul de Istorie. Suma totală pentru dotări la spitale este de 4.039.000 lei. Pentru instituţii din subordine 5.200.000 lei. Pentru Aeroport, este alocată suma de 15.000.000, pentru susţinerea investiţiei care în final va fi decontată printr-un proiect european.

În cadrul Muzeului Judeţean se continuă proiectul de amenajare a zonei turistice din zona Mănăstirii Măriuş, amenajării Casei memoriale Paul Erdos, reconstrucţia bisericii din Soconzel, completarea colecţiei foto a lui Ioniţă Andron din Negreşti-Oaş, căruia i se va ridica şi o statuie în mărime naturală. Va fi amplasată o statuie a lui Mihai Eminescu în mărime naturală în Satu Mare. Va fi realizată statuia limbii române în Piaţa Libertăţii. De asemenea se vor construi 9 obeliscuri la intrările în judeţ, primul fiind amplasat la Hodod.

În scopul promovării şi mai bune a turismului în judeţul Satu Mare, se va reabilita drumul spre Căpleni, unde creşte anual numărul de vizitatori la cripta familiei Karolyi. Vor mai fi reabilitate drumurile spre Mănăstirea Scărişoara şi Măriuş. Se va asigura eficientizarea unor instituţii publice , de exemplu sediul Consiliului Judeţean căruia i se va renova faţada, interiorul, instalaţiile electrice şi se va introduce încălzirea cu apă termală.

Se vor reabilita complet toate blocurile operatorii de la spitalele din judeţ, în prezent fiind în lucru două blocuri operatorii. Se va continua întocmirea documentaţiei pentru construirea Bibliotecii Judeţene pe spaţiul de pe strada M. Kogălniceanu, în valoare de 70.000.000 lei.

Prin buget, Consiliul Judeţean asigură şi susţinerea activităţii Inspectoratului Şcolar Judeţean, pentru organizarea concursurilor de matematică, olimpiadei de biologie, taberei de matematică, concursurilor de recitări şi altele.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on ianuarie 29, 2016. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.