Medalion Cultural Gúzs Imre – In Memoriam, marţea viitoare la Centrul de Creaţie 

Marți 9 februarie de la ora 16.00, în Galeria de Artă a Centrului de Creație va avea loc Medalionul Cultural ”Guzs Imre” – In Memoriam, în organizarea Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, și cu sprijinul Consiliului Județean.

unnamedNăscut la Căpeni, județul Brașov, la 9 februarie 1936, scriitorul și gazetarul Gúzs Imre ar fi împlinit anul acesta 80 de ani.

A absolvit facultatea de istorie din cadrul Facultăți Babeș – Bolyai din Cluj în anul 1954, iar după terminarea studiilor devine profesor la Ardud. Pe lângă profesia de bază, el publică reportaje în mai multe ziare din Satu Mare, Baia Mare dar și din țară.

După 1989 devine ziarist la cotidianul sătmărean Szatmári Friss Újsag, aducând la viață revista Szamoshát, fiind redactorul șef al acestei publicații. Printre cărțile publicate amintim: A furulyás (Cel care cântă la fluier) în 1968 și A fehér hajú leány (Fata cu părul alb), în 1970.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 3, 2016. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.