Activităţi preventive ale poliţiştilor. Elevii şcolii Avram Iancu au învăţat să fie civilizaţi în trafic

În fiecare an, mii de copii din judeţul nostru iau parte la activităţi de educaţie rutieră susţinute de poliţişti. Fie că vorbim de proiecte şi campanii consacrate cum sunt „Poliţist Junior”, „Verde la educaţie, pentru circulaţie!”, „Suntem mici, dar circulăm corect!”, fie că sunt activităţi punctuale în şcoli şi grădiniţe, implicarea poliţiştilor sătmăreni în creşterea unor pietoni responsabili este tot mai evidentă.

received_1101476856558903O astfel de activitate punctuală de educaţie rutieră a avut loc luni, 1 februarie 2016, la Şcoala Gimnazială Avram Iancu din Satu Mare, denumită „Civilizaţi în trafic”. Întâlnirea cu elevii claselor a II-a A şi a III-a A coordonaţi de doamnele învăţătoare Carmen Goje şi Doina Racolţa a fost susţinută de această dată de inspector principal de poliţie Hrihorişan Felicia, ofiţer sociolog în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare – Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii.

Reprezentanta Poliţiei le-a vorbit elevilor despre principalele reguli pietonale, dar şi despre semne de circulaţie a căror semnificaţie nu era pe deplin cunoscută de cei mici. Expunerea a fost apoi urmată de prezentare unor situaţii concrete cu care copiii se pot întâlni în traficul rutier, precum şi de materiale video cu caracter preventiv.

Întâlnirea a fost una deosebit de interactivă şi utilă copiilor, cu atât mai mult cu cât majoritatea dintre ei s-au declarat ca fiind mai degrabă pietoni neînsoţiţi de adulţi atunci când vin şi pleacă de la şcoală.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 3, 2016. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.