A fost aprobat planul de intervenții și măsuri în caz de epidemii în județul Satu Mare

În sala mică de ședințe a Consiliului Județean Satu Mare, în data de 3 februarie 2016, s-a desfășurat ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Au participat prefectul județului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram, subprefectul județului Satu Mare, Altfatter Tamas, directorul Ramona Antonescu, consilierul Raul Băbțan, șeful I.J.J. Satu Mare, colonel Vasile Bocea, șeful I.P.J. Satu Mare, comisar șef de poliție Vlad Florentin, șeful I.S.U. „Someș” Satu Mare, colonel dr. Dan Gheorghe și șefi de instituții.

DSC_0017Ședința a avut în ordinea de zi prezentarea și aprobarea Planului de măsuri preventive în caz de situații de risc în județul Satu Mare, Planul de intervenții și măsuri în caz de epidemii (gripă) în județul Satu Mare și adoptarea Hotărârii nr. 1/2016 de aprobare a planurilor de măsuri preventive în caz de situații de risc și a Planului de intervenții în caz de epidemie de gripă, care cuprinde activitățile concrete de gestionare a situațiilor de urgență precum și planul de intervenții în caz de pandemie de gripă.

Prefectul dr. Eugeniu Avram a subliniat că este obligatoriu ca fiecare unitate implicată cu atribuții și competențe în această direcție să aibă Planul propriu, prin care va acționa și monitoriza orice situație nou apărută, aducând la cunoștința organelor imediat superioare orice eveniment. Hotărârile se vor transmite tuturor, de la consiliile locale până la Comitetul Județean de Situații de Urgență.

Prefectul a mai spus că toți trebuie să știe în fiecare moment cum procedează și cum colaborează în caz de nevoie, cu celelalte instituții pe baza protocoalelor existente. Este necesară și informarea permanentă a populației, inclusiv cu simptomatologia gripei, ca să nu se cauzeze psihoză în rândul locuitorilor și să se acționeze în cunoștință de cauză.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 3, 2016. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.