1.543 de petiții, soluționate de Instituția Prefectului Județului Satu Mare în anul 2015

În data de 4 februarie, joi, a avut loc ședința de prezentare a Bilanțului Instituției Prefectului județului Satu Mare pe anul 2015. Au participat prefectul județului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram, viceprefectul Altfatter Tamas, președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, primarul municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica, primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs, primarul orașului Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca, primarul orașului Tășnad, Vasile Mitrașca, primarul orașului Ardud, Ovidiu Duma, primarul orașului Livada, Piricsi Artur, șefi ai direcțiilor, consilieri.

DSC01354Materialul prezentat de către prefectul județului dr. Eugeniu Avram a fost foarte amplu, cuprinzând toate laturile domeniilor și aspectelor legate de activitatea economică, socială, culturală din județul Satu Mare. S-au prezentat aspecte concrete din activitatea Instituției Prefectului privind următoarele domenii: verificarea legalității actelor administrative, asigurarea cadrului unitar de aplicare a legilor privind administrațiile locale.

În anul 2015 au fost întreprinse 28 de acțiuni de îndrumare și control, urmate de măsuri în scopul eficientizării actului administrativ. S-au pus în aplicare și vegheat pentru aplicarea lor legile speciale privind restituirea proprietăților. S-au emis 335 titluri de proprietate și s-au pus în proprietate 371 ha de teren agricol. În privința aplicării Legii nr. 10 din 2001 au fost soluționate 90 de dosare prin care fie că s-au restituit în natură ori au fost acordate despăgubiri. Prefectul Eugeniu Avram a primit în audiență 654 de persoane pe probleme de fond funciar, sociale, edilitar gospodărești, reclamații. A fost subliniat faptul că nu toate doleanțele au putut fi rezolvate favorabil, dar persoanelor li s-au explicat motivele pentru care nu au putut beneficia de o soluție favorabilă.

A avut loc o permanentă comunicare și relație pozitivă cu publicul prin scrisori, petiții, liberul acces la informație. Astfel au fost rezolvate 1.543 de petiții și alte cereri. Un aport în relația cu cetățenii l-a avut Comisia de Dialog Social și Colegiul Prefectural etc. Prin implementarea POAD s-au distribuit alimente unui număr de 110.000 persoane. Instituția Prefectului a acordat o atenție majoră prevenirii situațiilor de urgență și gestionarea acestora prin Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și prin Comitetele Local de Situații de Urgență, întocmindu-se 30 de rapoarte prezentate și aprobate, s-au centralizat efectele negative ale unor calamități naturale, rapoarte trimise la nivel central.

DSC01356În legătură cu apărarea drepturilor și siguranței cetățenilor s-au întreprins 813 acțiuni, confiscându-se 120.484 pachete de țigări. Creșterea calității vieții cetățenilor în județul Satu Mare s-a reflectat prin programele de alimentare cu apă a comunelor din județ, reabilitare a unor drumuri comunale etc. S-au eliberat 14.261 pașapoarte, 14.336 permise de conducere auto. În județul Satu Mare sunt în prezent 145.000 conducători auto, iar în privința promovării la examenelor de permise auto s-a constatat o scădere a numărului celor promovați cu 1% (53% în 2014 și 52% în 2015).

În încheiere prefectul Eugeniu Avram a spus că aceste activități și rezultatele obținute nu ar fi fost posibile fără angajații din Prefectură, Consiliul Județean, Primării. Aplicarea politicii Guvernului în teritoriu este sarcină primordială a prefectului care a mulțumit tuturor sătmărenilor care de fiecare dată cu ocazia marilor sărbători naționale s-au dovedit a fi buni români fiind mereu alături de cei care îi conduc.

Au mai rostit cuvinte de apreciere și felicitări primarul orașului Negrești-Oaș. Președintele Consiliului Județean Adrian Ștef a spus că actualul prefect a reprezentat bine sătmărenii cu care a avut un permanent dialog din care a reieșit că este aproape de oameni. Primarul dr. Dorel Coica a spus că Eugeniu Avram este cel mai bun prefect pe care l-a avut județul Satu Mare.

Au mai luat cuvântul primarii orașelor: Livada, Piricsi Artur, Carei, Kovacs Eugen, viceprimarul municipiului Satu Mare dr. Radu Roca, primarul orașului Ardud, Ovidiu Duma și al orașului Tășnad, Vasile Mitrașca.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 4, 2016. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.