Iuliu Maniu a fost comemorat la Carei, la împlinirea a 63 de ani de la moartea sa

Vineri, 5 februarie 2016 de la ora 10.00, reprezentanți ai Direcției de Cultură a Municipiului Carei, Bibliotecii Municipale Carei și ai Colegiului Tehnic „Iuliu Maniu” Carei au depus o coroană la placa memorială a lui Iuliu Maniu din municipiul Carei cu ocazia împlinirii a 63 de ani de la trecerea în neființă a acestuia.

Maniu Comemorare 2016Iuliu Maniu s-a născut la 8 ianuarie 1873 în Bădăcin (județul Sălaj), devenind jurist și unul dintre cei mai prestigioși oameni politici din istoria României și membru de onoare al Academiei Române. A fost președinte al Partidului Național Țărănesc și Prim Ministru al României.

În calitate de președinte al Consiliului Dirigent, la 27 aprilie 1919, Maniu instalează în clădirea care azi găzduiește Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu” din Carei, Administrația Românescă, care funcționează până în 1926, când prefectura se mută la Satu Mare.

Iuliu Maniu a încetat din viață la 5 februarie 1953.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 5, 2016. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.