24 de milioane de euro, alocați municipiului Satu Mare pentru dezvoltarea urbană

Municipiului Satu Mare i-au fost alocate 24 de milioane de euro în cadrul programului de dezvoltare urbană durabilă integrată ce va fi lansat în decembrie 2016. Anunțul a fost făcut de primarul municipiului, dr. Dorel Coica în conferința de presă susținută vineri, 5 februarie. Au participat și au prezentat detalii privind aplicarea în municipiul Satu Mare a programului, Valentin Sântoma și Adriana Lenghel. Primăria municipiului Satu Mare are în lucru Planul de mobilitate urbană și elaborarea documentației tehnice aferente proiectelor propuse spre a fi finanțate în cadrul Axei prioritare 4.

conf presaProiectele ce vor fi propuse spre finanțare în municipiul Satu Mare sunt următoarele: amenajarea traseelor de biciclete, achiziționarea de autobuze electrice ecologice, amenajarea de spații de recreere și petrecere a timpului liber, se va amenaja o grădiniță pe strada Rândunelelor nr. 1 și un centru pentru copii și tineri cu dizabilități intelectuale în Cartierul Curtuiuș (fosta școală nr. 9).

De asemenea se vor amenaja spații verzi în Cartierul Micro 17, va fi reamenajat parcul de pe strada Ion Vidu precum și cel de pe strada Ostrovului și se va amenaja zona inundabilă a râului Someș în dreptul cartierului Micro 17. Asociațiile de locatari sunt așteptate să prezinte cereri de reabilitare a blocurilor întrucât există finanțare încă pentru 2.000 de apartamente. Vor fi înlocuite toate corpurile de iluminat din municipiu. Se va eficientiza energetic clădirea administrativă a S.C. Transurban S.A. Se mai adaugă modernizarea aproape în totalitate a străzilor de pământ adiacente Drumului Careiului și Bulevardului Unirii.

Vor fi amenajate două autogări de deservire a transportatorilor, una situată în nordul și alta în sudul municipiului. Zona lacului Pescăruș va fi amenajată ca și zonă de relaxare și se va construi un centru pentru persoane vârstnice. În încheiere dr. Dorel Coica a spus că Satu Mare a devenit o atracție pentru investitori, important este să aducem investițiile la noi dacă până în prezent nu s-a asigurat finanțarea acestor obiective, acum s-au deschis toate liniile de finanțare.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 5, 2016. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.