Angajatorii care încadrează absolvenți cu studii superioare la debut pot beneficia de subvenții

Beneficiarii Legii 335/2013 sunt absolvenții de învățământ superior care au diplome de licență sau echivalentă și, la debut în profesie, se angajează cu contract individual de muncă pe un post conform specializării absolvite.

angajareAngajatorii care încheie un contract de stagiu în condițiile prezentei legi primesc lunar, la cerere, din bugetul asigurărilor pentru șomaj, pe perioada derulării contractului de stagiu care este de șase luni, o sumă egală cu de 1,5 ori valoarea indicatorului social de referință al asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă în vigoare care în prezent este de 500 lei.

Angajatorii care încadrează absolvenți de studii superioare la debutul lor în profesie sunt obligați să comunice agențiilor județene pentru ocuparea forței de muncă în a căror rază își au sediul, locurile de muncă vacante care pot fi ocupate de catre acești absolvenți.

Formularul de raportare este cel prevăzut în anexa nr. 1 la Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 174/2002, cu mențiunea că la rublica ”Observații” se adaugă și termenul ”stagiu”.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 10, 2016. Filed under Social. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.