Rusia face noi avertizări la adresa NATO și a României: „V-ați împușcat singuri în picior”

Noi acuzații venite din partea Rusiei. Aleksandr Grusko, prin reprezentantul său permanent pe lângă NATO, a avertizat că dacă Alianța Nord-Atlantică va desfășura forțe în estul Europei, inclusiv în România, Rusia va riposta. 

rus-781x1024Acesta a precizat că o sporire a efectivelor Alianței pe flancul estic nu poate rămâne fără un răspuns militar și tehnic din partea Kremlinului, care nu își va compromite interesele de securitate. Oficialul rus nu a precizat însă despre ce fel de răspuns este vorba.

Avertismentul lui Grusko vine la scurt timp după ce Pentagonul a anunțat o întărire a forțelor sale în Europa de Est, în special în Estonia și România, pentru a face față amenințării ruse. Americanii au început să amplaseze încă de la la sfârșitul anului trecut armament greu în țara noastră, unde au ajuns 70 de piese de echipament, printre care tancuri M1A2 Abrams. De asemenea, guvernul de la București a cerut recent crearea unei flote NATO în Marea Neagră, “ca parte a posturii de apărare și descurajare”.

De altfel, Grusko susține, potrivit site-ului tass.ru, că prin actuala sa politică față de Rusia, NATO „s-a împușcat singur în picior din cauză că a tăiat cooperarea în zone de interes comun”” și că Alianța “trebuie să își schimbe abordarea, fiindca este imposibil să ai un dialog când țara ta e percepută ca o amenințare la o adresa securității”.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 11, 2016. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.