Copreședintele Organizației naționale PNL, Alina Gorghiu: ”Pentru alegerile locale nu vom face alianțe”

Joi, 11 februarie, la sediul PNL din Satu Mare s-a desfășurat o conferință de presă susținută de copreședintele Organizației naționale PNL, Alina Gorghiu, copreședintele Organizației naționale PNL, Vasile Blaga, copreședintele Organizației județene PNL Satu Mare, Romeo Nicoară împreună cu copreședintele Organizației județene PNL Satu Mare, Adrian Cozma. Au mai participat deputatul Andreea Paul și copreședinți ai unor organizații PNL din județele învecinate.

DSC_0004În deschiderea conferinței, copreședintele Organizației PNL Satu Mare Romeo Nicoară a arătat că vizita celor doi copreședinți Alina Gorghiu și Vasile Blaga este prilejuită de lansarea candidaților Organizației județene PNL pentru alegerile locale. În cuvântul său copreședintele Organizației naționale PNL, Alina Gorghiu a spus că acest turneu prin țară se efectuează în scopul lansării candidaților organizațiilor PNL pentru alegerile locale. A anunțat că la Satu Mare candidatul principal pentru Consiliul Județean este Romeo Nicoară iar pentru Primăria municipiului Satu Mare este Adrian Cozma. Aceștia sunt oameni tineri cu program propriu pe care organizațiile locale i-au propus și îi susțin.

În legătură cu Ordonanța nr. 35, PNL dorește ca cei care au plecat și s-au alăturat organizațiilor PSD și numără 500 de primari, 4.600 consilieri locali și 184 consilieri județeni, să nu facă parte din comisiile locale pentru alegeri și să nu poată organiza alegeri locale. Alina Gorghiu a precizat că PNL mai are ca priorități votul prin corespondență, creșterea numărului de parlamentari pentru diaspora, înnoirea aleșilor locali cu 30% oameni noi.

Despre Legea propusă recent de Liviu Dragnea, Alina Gorghiu a spus că este ”abuzivă și cuprinde privațiuni ce dăunează democrației”, iar miercuri PNL va vota împotrivă. În încheiere Alina Gorghiu a spus că ”Nu vom face alianțe pentru alegerile locale, ne testăm singuri în această campanie”.

Vasile Blaga a făcut referire la faptul că PNL susține candidați oameni tineri și serioși cum sunt și cei din Satu Mare. A făcut referire la rezultatele bune în administrație ale primarilor liberali din Brașov, Arad, Cluj, București și alte orașe. ”Și Satu Mare are potențial dar a avut primari neperformanți”.

Lia Koka

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 11, 2016. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.