Acţiunile polițiștilor pentru siguranţa cetăţenilor s-au derulat şi în cursul zilei de ieri

Duminică, 14 februarie s-au iniţiat şi desfăşurat peste 60 de acţiuni cu efective mărite pentru menţinerea siguranţei publice, prevenirea faptelor ilicite şi a accidentelor rutiere, suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente din teren.

politieÎn urma activităţilor desfăşurate au fost întocmite patru dosare penale şi au aplicate 235 de sancţiuni contravenţionale, 186 dintre acestea fiind aplicate conducătorilor auto care au încălcat prevederile O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice iar celelalte pentru nerespectarea normelor privind  ordinea şi liniştea publică şi desfăşurarea activităţilor comerciale.

Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 63 048 lei. De asemenea, au fost indisponibilizate în vederea confiscării sau pentru continuarea cercetărilor bunuri în valoare de aproximativ 1.550 lei.

Ca măsură complementară, poliţiştii rutieri au reţinut opt permise de conducere şi au retras trei certificate de înmatriculare.

Astfel, în data de 14.02.2016, orele 14.25, poliţiştii Secției Valea Vinului, au oprit în trafic pentru control la intrare în localitatea Pomi, un moped care nu avea aplicate plăcuţe de înmatriculare sau înregistrare.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că pe lângă faptul că mopedul nu este înmatriculat sau înregistrat, conducătorul lui, Sorin S. de 17  ani din localitatea Sâi, nu deţinea permis de conducere pentru nici o categorie. S-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere a unui vehicul pe drumurile publice, de către o persoană care nu deţine permis de conducere şi  punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 15, 2016. Filed under Infracțiuni. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.