Dezbatere organizată de Liga Tinerelor Social-Democrate, pe tema ”Femeia la început de drum. Familie vs. Carieră”

În data de 16 februarie 2016, la sediul Organizației PSD Satu Mare s-a desfășurat conferința cu tema ”Femeia la început de drum. Familie vs. Carieră”, organizată de Liga Tinerelor Social Democrate, filiala Satu Mare sub directa îndrumare a președintei Organizației LTSD Satu Mare, Cristina Ilieș. Au fost invitate la acest eveniment primarul orașului Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca și Rodica Maxi, vicepreședinte al Organizației Județene PSD Satu Mare, alături de Raul Băbțan, președintele Organizației de Tineret PSD.

DSC01400În cadrul conferinței invitatele au prezentat aspecte și realități din experiența lor acumulată în carieră cât și în viața de familie, reprezentând pentru tinere un exemplu bun de urmat. De asemenea, s-au realizat discuții privind asigurarea unui echilibru între carieră și familie. Importanța acestui echilibru are consecințe asupra calității muncii cât și asupra familiei.

Echilibrul poate avea impact direct asupra ocupării unor funcții de către femei asupra avansării lor profesionale. Pentru femei, îmbinarea vieții de familie cu cariera reprezintă o provocare cu atât mai mare, cu cât calitatea de mamă nu poate fi înlocuită cu nimic.

Scopul principal al dezbaterii a fost acela de a identifica problemele reale cu care se confruntă femeile atunci când sunt nevoite să împace viața de familie cu cea profesională. S-a subliniat că ”Echilibrul dintre familie și viața profesională este destul de dificil de atins iar modul în care este percepută femeia de carieră în societatea românească, trebuie redefinit”.

În încheiere s-a enunțat ideea că la toate nivelurile femeile trebuie să aibă o mai mare reprezentare, atât în pozițiile de decizie din instituțiile publice, cât și în cele private. LTSD susține implicarea femeilor în politică și în structurile decizionale, la nivelul politicilor publice ce privesc condiția femeii în societatea românească.

Lia Koka

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 16, 2016. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.