Fostul președinte Traian Băsescu, din nou urmărit penal. Parchetul a făcut anunţul

Parchetul General a decis redeschiderea urmăririi penale a fostului preşedinte Traian Băsescu în dosarul în care senatorul PSD, Gabriela Firea, îl acuza de şantaj, după ce procedura medierii dintre cei doi a eşuat.

basescuSenatorul PSD Gabriela Firea declara sâmbătă seara că nu a încheiat medierea cu fostul preşedinte Traian Băsescu, în cazul dosarului aflat pe rolul Parchetului General, din motive care nu îi pot fi imputate. ”Nu am încheiat, din păcate, medierea, din motive care nu-mi pot fi mie imputabile. Cred că nici nu a fost o intenţie foarte serioasă de mediere. Parchetul ne va anunţa, în perioada următoare, ce se va întâmpla cu acest dosar”, spunea Gabriela Firea.

Anchetatorii au redeschis, în 30 decembrie 2014, dosarul în care Gabriela Firea îl acuza pe Traian Băsescu de şantaj, întrucât fostul şef al statului nu mai beneficiază de imunitate. În noiembrie 2015 cele două părţi au încheiat un contract de mediere.

Gabriela Firea a depus pe 16 aprilie 2014 o plângere penală în care îl acuza pe preşedintele României de la acea dată, Traian Băsescu, de ameninţare şi şantaj în legătură cu declaraţiile pe care acesta le-a făcut în cadrul unei emisiuni televizate.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 17 februarie 2016. Filed under Național. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.