A.P.M. Satu Mare organizează competiția județeană intitulată “Cel mai tare la reciclare”

Agenția pentru Protecția Mediului Satu Mare a organizat în 16 februarie 2016 la Complexul de educație ecologică ”Casa verde” din Grădina Romei o nouă întâlnire de lucru pentru a dezbate activitățile ce se vor derula în cadrul programului de educație ecologică ”Cel mai tare la reciclare ”. Programul se desfășoară în parteneriat cu Instituția Prefectului, Inspectoratul Școlar Județean, Unitățile Administrativ Teritoriale și operatorii economici autorizați pentru desfășurarea activității de colectare a deșeurilor de ambalaje.

IMG_3892La întâlnire au participat din partea APM Satu Mare directorul executiv Elisabeta Bekessy, Ramona Farkas, specialist în domeniul gestiunii deșeurilor și Annamaria Pandi, specialist în domeniul biodiversitate, din partea Inspectoratului Școlar Județean a participat Mariana Săsăran, reprezentanții unităților școlare de învățământ înscrise la competiție, precum și operatorii economici autorizați pentru colectarea deșeurilor reciclabile implicate în concurs.

Întâlnirea a fost moderată de directorul executiv APM Satu Mare, Elisabeta Bekessy care a prezentat detalii despre activitățile ce se vor derula în cadrul competiției județene ”Cel mai tare la reciclare”. La întâlnire s-au purtat discuții constructive legate de detaliile competiției, fiecare unitate de învățământ înscrisă în program își va organiza campania de colectare a deșeurilor reciclabile împreună cu operatorul economic colector autorizat înscris și el în program cu care are încheiat contract.

Astfel, se vor organiza două concursuri, primul în 1 aprilie 2016, cu ocazia zilei Mondiale a Păsărilor – Concurs de realizare a unei păsări protejate specifice județului Satu Mare din materiale reciclabile, iar al doilea în 5 iunie 2016, cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului concurs de afișe cu deviza ”Spune NU schimbărilor climatice”.

Tot în cadrul competiției, în 22 eptembrie 2016 cu ocazia Zilei Europene Fără Mașini va avea loc și lansarea celor șase mijloace de transport alternativ pe apă realizate din PET-uri de echipajele ocupante ale locurilor I, II și III la cele două concursuri menționate mai sus.

Finala competiției ”Cel mai tare la reciclare” se va organiza în 23 septembrie 2016, cu ocazia Zilei Mondiale a Curățeniei unde va avea loc evaluarea competiției cu prezentarea rezultatelor proiectului și premierea câștigătorilor.

Scopul programului „Cel mai tare la reciclare” este minimizarea cantităților de deșeuri depozitate la depozitul ecologic al județului Satu Mare, prin impulsionarea colectării selective a deșeurilor reciclabile la nivelul întregii comunități sătmărene, nu numai pentru responsabilizarea tuturor cetățenilor față de problemele legate de mediu, dar și cu scopul conștientizării faptului că depozitarea deșeurilor va costa din ce în ce mai mult pentru populație.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 18 februarie 2016. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.