Dorel Coica a apreciat pozitiv activitatea pe 2015 a Direcției de Evidență a Persoanelor

Luni, 22 februarie, în sala de ședințe a Consiliului Local a avut loc prezentarea Raportului-Bilanț Privind principalele activități desfășurate în anul 2015 la nivelul Direcției de Evidență a Persoanelor a Municipiului Satu Mare. La ședință a participat primarul municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica, viceprimarul dr. Radu Roca și directorul executiv al Direcției de Evidență a Persoanelor a Municipiului Satu Mare, juristul Ionel Torja, care a prezentat Raportul-Bilanț.

evidenta persÎn prima parte a raportului a prezentat principalele activități realizate pe linie de management al instituției, evidențiind faptul că activitatea instituției s-a desfășurat pe baza planurilor proprii de activitate, cu sarcini concrete în ansamblu, cu obiective precise. S-a urmărit eficientizarea activității, respectarea codului de conduită pentru angajați. Cu aceștia s-au ținut ședințe săptămânale pentru însușirea prevederilor legale, actualizarea evidenței gestiunii, creșterea profesionalismului personalului, arhivarea tuturor documentelor. S-au pus în aplicare proiecte în colaborare cu diverse instituții pe linie de stare civilă. S-a pus accentul pe eliberarea actelor de stare civilă privind cetățenii de etnie romă. S-a urmărit prevenirea abandonului nou-născutului de către mamă.

Un accent foarte mare s-a pus pe utilizarea stației mobile pentru cetățenii care nu sunt deplasabili, prin utilizarea stației mobile. S-a continuat implementarea în domeniul stării civile a arhivei electronice. Eliberarea certificatului de stare civilă pierdut sau deteriorat se realizează în aproximativ 15 minute.

În legătură cu punerea în legalitate a cetățenilor de etnie romă cu acte de stare civilă s-a acționat conform Planului de măsuri emis de către D.E.P.A.B.D. București. S-a acționat susținut pentru determinarea cetățenilor care nu dețin acte de identitate valabile, fiind comunicate 2.400 de invitații pentru a se prezenta la serviciu de evidență. Au avut loc mai multe întâlniri a membrilor Gipex Satu Mare, abordându-se teme precum ,,Evaluarea nevoilor și accesibilității la servicii sociale a grupurilor vulnerabile din Satu Mare”. În anul 2015 Direcția de Evidență a Persoanelor a Municipiului Satu Mare a pus în legalitate pe linie de stare civilă un număr de 602 persoane de etnie romă, iar pe linie de evidență a persoanelor un număr de 426 de persoane de etnie romă.

Pe lângă activități cu caracter general în anul 2015, au mai fost efectuate și activități specifice: activitate pe linie de stare civilă, din punct de vedere statistic, înregistrări nașteri, 2273, înregistrări căsătorii, 763 acte de căsătorie, înregistrări de decese 1876, s-au înregistrat 244 sentințe de divorț emise de instanțe judecătorești și operate în actele de stare civilă. Din amenzile aplicate pentru deteriorarea și pierderea certificatelor de stare civilă și din taxa de căsătorie s-a încasat suma de 211.480 lei. Au fost puse în legalitate cu acte de identitate și vize de reședință un număr de 17.328 persoane. La 1.255 persoane au fost emise cărți de identitate provizorii, iar la 961 persoane s-a acordat viză de reședință. Pentru nerespectarea dispozițiilor O.U.G. nr.97/2005 privind evidența domiciliului, reședință și actele de identitate ale cetățenilor români s-au aplicat un număr de 413 sancțiuni contravenționale, valoarea amenzilor fiind în cuantum de 31.080 lei.

La finalul ședinței a luat cuvântul primarul municipiului Satu Mare dr. Dorel Coica și viceprimarul dr. Radu Roca, amândoi au apreciat la cel mai înalt nivel munca desfășurată de Direcția de Evidență a Persoanelor pe anul 2015 și au asigurat Direcția de tot sprijinul lor și în anul 2016.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 22, 2016. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.