Unităţi speciale din Franţa, SUA şi Marea Britanie efectuează operaţiuni secrete în Libia

Unităţi ale forţelor speciale franceze, britanice şi americane efectuează operaţiuni antiteroriste secrete pe teritoriul Libiei, vizând poziţii ale organizaţiei fundamentaliste sunnite Stat Islamic, afirmă surse citate de cotidianul Le Monde. Conform surselor citate, operaţiunile speciale franceze în Libia sunt coordonate de Direcţia Generală pentru Siguranţa Externă (DGSE).

comandoSursele franceze au explicat că raidul aerian american efectuat pe 19 februarie în nordul Libiei a fost în coordonare cu Franţa şi Marea Britanie. Se pare că Statele Unite, Franţa şi Marea Britanie efectuează o serie de operaţiuni militare secrete în Libia, în principal raiduri aeriene punctuale, dar şi misiuni terestre.

Avioane militare americane au atacat, pe 19 februarie, o clădire din localitatea Sabratha, situată la circa 60 de kilometri vest de Tripoli, în apropierea frontierei cu Tunisia. Bombardamentul american s-a soldat cu moartea a 40 de militanţi ai reţelei teroriste Stat Islamic.

Conform unor surse citate de NYT, ţinta raidului aerian a fost Noureddine Chouchane, un terorist care a organizat numeroase atentate în Tunisia. Noureddine Chouchane este acuzat că a organizat două atentate de amploare în Tunisia în 2015 – atacul care a vizat în martie Muzeul Bardo din Tunis, soldat cu 22 de morţi, şi atacul din staţiunea estivală Sousse, soldat cu 38 de morţi.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 24 februarie 2016. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.