Peste 517.000 lei, investiți în 2015 pentru reabilitarea instituțiilor de învățământ din Tășnad

În anul 2015, în atenția Primăriei orașului Tășnad a stat permanent activitatea de implementare a unor programe de investiții, privind reabilitarea și modernizarea instituțiilor de învățământ din oraș, pentru a crea cele mai bune condiții procesului instructiv și educativ. Pentru lucrările de reabilitare și dotare a instituțiilor de învățământ, a fost cheltuită suma de peste 517.000 de lei.

23La Grădinița cu program prelungit, cu două săli de grupă, s-au executat lucrări exterioare în Cartierul Zorilor. Este vorba despre construirea unui gard împrejmuitor, amenajarea terenului de sport, plantarea de puieți și racordarea la utilități, respectiv aprovizionarea cu energie electrică, apă potabilă și gaze naturale și lucrări și reparații curente. A fost procurat și instalat un sistem de alarmare pentru consolidarea siguranței preșcolarilor și a cadrelor. Au fost achiziționate mai multe imprimante, una color și trei alb-negru, precum și două laptopuri.

La Școala Gimnazială Tășnad, s-au executat lucrări de reparații și igienizări în săli de clasă și grupurile sanitare. A fost înlocuită tâmplăria la ferestre cu geamuri termopan, dar și un număr de uși de acces, la clădirea din strada Nicolae Bălcescu și strada Lăcrămioarelor.

Cele mai consistente fonduri, 232.238 lei, au fost alocate și cheltuite pentru lucrările de reparații la Liceul Tehnologic din localitate. În cursul anului 2015, la liceu, a fost înlocuit parchetul în șase săli de clasă și au fost făcute reparații la pardoseala a 10 săli de clasă. A fost reparat acoperișul la sala de sport din Cartierul Zorilor și s-au executat zugrăveli interioare la sala profesorală și săli de clasă. În exterior s-au făcut reparații la garduri și alei interioare. Pentru servicii de arhivare a documentelor financiare și învățământ, au fost cheltuite 56.800 de lei.

Crearea de condiții tot mai bune desfășurării activităților instructiv educative în unitățile de învățământ din orașul Tășnad, vor fi și în continuare în atenția Primăriei în anul 2016, deja se află în derulare o serie de proiecte în acest sens.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 24, 2016. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.