230 de ani de la nașterea scriitorului Wilhelm Karl Grimm, sărbătoriți la Biblioteca Municipală Carei

Pe 24 februarie se împlinesc 230 ani de nașterea unuia dintre Frații Grimm, Wilhelm Karl Grimm. Cu acest prilej Biblioteca Municipală Carei a organizat un eveniment care să readucă în memoria copiilor minunatele lor povești.

12755293_1149821211724834_605756919_oAstfel, de la ora 10.00, elevii clasei a III-a A de la Școala Gimnazială Nr. 1, însoțiți de învățătoarea Elena Lascovici, au intrat în regatul poveștilor având-o ca însoțitoare pe zâna cărților întruchipată de bibliotecara Nicoleta Latiș. Aceasta le-a citit povestea ”Prințul broscoi” a Fraților Grimm, iar cei mai curajoși dintre elevi au repovestit câte o poveste din opera celor doi scriitori. S-au evidențiat în acest sens Rareș Budușan, Sergiu Fogaș, Alina Aciu, Cristina Marcovici și Ianis Varga.

De la ora 11.00 a fost rândul elevilor clasei a IV-a de la Liceul Romano-Catolic „Josephus Calasantius”, însoțiți de învățătoarea Váradi Magdolna, să fie călători în regatul poveștilor. Ghid le-a fost Tóth Réka, referentă la Centrul Cultural Carei, care le-a citit povestea ”Az ördög három arany hajszála”.

Pentru implicarea în activitate, elevii au fost răsplătiți cu dulciuri și suc. La final, toți au fost provocați să realizeze acasă desene cu imagini din povestea citită, să le aducă la bibliotecă pentru a fi expuse.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 25, 2016. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.