Proiectul ”Școala Siguranței Tedi” a continuat la Şcoala Gimnazială Constantin Brâncoveanu

Proiectul naţional ”Şcoala Siguranţei Tedi”, adresat elevilor de clasa a I, continuă în şcolile din judeţ. Poliţiştii susţin în această perioadă diverse activităţi educative vizând siguranţa copiilor, în toate cele 14 şcoli care s-au înscris în proiect.

foto 1Astfel, miercuri, 24 februarie 2016, a fost rândul copiilor de la Şcoala Gimnazială Constantin Brâncoveanu să  îşi dezvolte cunoştinţele necesare pentru a avea mai multă siguranţă pe stradă, dar şi acasă. În cadrul celor 3 întâlniri susţinute de inspector principal de poliţie Hrihorişan Felicia, ofiţer sociolog în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare, au fost abordate subiecte legate de siguranţa personală, utilizarea corectă a internetului şi comportamentul adecvat în trafic, cunoştinţe absolut necesare pentru ca cei mici să nu devină victime.

Întâlnirile au constituit un bun prilej pentru copii de a rememora şi a împărtăşi cu colegii principalele reguli pe care le-au învăţat în familie legate de siguranţă. Semnificaţia semnelor rutiere şi a marcajelor a fost, de asemenea, subiectul unor discuţii foarte intense, urmând ca apoi, copiii să urmărească imagini cu prezentarea unor situaţii concrete pe care le pot întâlni în trafic. Materialele ppt şi video prezentate i-au ajutat pe şcolari să înţeleagă mai bine importanţa respectării regulilor de circulaţie, cu atât mai mult cu cât acum se află la vârsta la care mulţi dintre ei încep să fie pietoni independenţi.

Pietoni, pasageri sau biciclişti, elevii au realizat că au o responsabilitate în trafic, în primul rând aceasta fiind legată de protejarea vieţii şi sănătăţii lor.

Organizarea acestor întâlniri, la care au participat 84 de copii, a fost posibilă prin implicarea activă a doamnelor învăţătoare Crăsnean Livia, Groza Raluca şi Lucaciu Silvia şi cu sprijinul doamnelor director prof. Anca Seucea şi prof. Crina Dan.

In perioada următoare activităţi similare vor fi desfăşurate de poliţişti la şcolile din Racşa şi Livada, şcoli înscrise, de asemenea, în proiectul ”Şcoala Siguranţei Tedi”.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 26, 2016. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.