Doi braconieri, prinşi de polițiști la Berveni cu vânatul în căruţă 

În cursul zilei de 25 februarie, polițiștii Secției Rurale Carei au desfăşurat pe raza de competenţă, o acțiune pentru prevenirea și combaterea braconajului cinegetic.

vanatoareÎn jurul orelor 18.00, pe una din străzile comunei Berveni, poliţiştii au identificat şi oprit pentru control un atelaj tras de cai şi însoţit de trei ogari. Atelajul era condus de Gheorghe S. de 28 ani şi Ioan F. de 38 de ani, ambii din comuna Berveni, care transportau un căprior mort.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că animalul în cauză a fost capturat cu ajutorul câinilor, de pe un fond de vânătoare privat, din hotarul satului Lucăceni.

A fost solicitat sprijinul reprezentantului fondului de vânătoare care a crotalizat căpriorul, urmând ca acesta să fie depus la Direcția Sanitar Veterinară Satu Mare pentru efectuarea necropsiei și stabilirea cauzei morții.

În cauză s-a întocmit un dosar penal în care se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vânătoare practicată de persoane care nu posedă permis de vânătoare , practicarea vânătorii cu lațuri, ogari sau metiși de ogari și vânarea în afara perioadei legale de vânătoare la specia respectivă.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 26, 2016. Filed under Infracțiuni. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.