Deputatul Ovidiu Silaghi: ”Nu punem la îndoială profesionalismul noilor prefecți recent numiți”

În ziua de 27 februarie 2016, la sediul Partidului Alianța Liberalilor Europeni Democrați, deputatul Ovidiu Silaghi împreună cu președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef și directorul adjunct al Muzeului Județean Satu Mare, Radu Ovidiu Ardelean au susținut o conferință de presă.

DSC01608Ovidiu Silaghi a spus că în ultima perioadă au fost schimbați 30 la sută din prefecți în aceeași zi. De aceea a considerat că ”este o mișcare pur politică, toți cei noi sunt de la PNL, ceea ce va constitui un avantaj la alegeri deoarece prefecții numesc președinții secțiilor de votare. Au fost schimbați prefecți în Botoșani, Brăila, Dâmbovița, Gorj, Iași, ceea ce ne ridică un semn de întrebare. Nu punem la îndoială profesionalismul lor, sperăm să nu existe derapaje”.

Adrian Ștef a făcut referire la întâlnirea ce a avut-o primul ministru Dacian Cioloș cu primarii la București. Aceștia au afirmat că acolo li s-a spus că nu vor mai fi alocări bugetare numai în anumite condiții de la guvern. Primarii sunt speriați și îngrijorați că acolo s-a spus că: ”Ar trebui comasate comune și a fost vorba și de regionalizarea țării. Nicidecum să nu desființăm județele, locuitorii nu sunt de acord cu aceasta”.

Bugetul pe anul 2016 este construit în majoritate pe absorbția a trei milioane de euro, bani europeni, și nu este nici un ghid pregătit pentru obținerea fondurilor. În legătură cu alegerile locale urmează să se facă listele de candidați, astfel încât comunitățile locale au libertatea de a face alianțele pe care le doresc, să vină cu propuneri individuale de partid sau de alianțe. În perioada următoare aceste liste vor fi finalizate.

Radu Ovidiu Ardelean a vorbit despre propunerile de modificări ale programelor școlare la ciclul gimnazial exprimând îngrijorarea ALDE pentru modificările propuse referitor la eliminarea limbii latine ca obiect de studiu la clasa a VIII-a precum și la scăderea numărului de ore la limba română, geografie și istorie. ”Dorim să tragem un semnal de alarmă pentru că o astfel de reformă ar trebui să aibă efect pentru cel puțin două cicluri de învățământ, se face prea în grabă de către acest guvern care nu are susținerea politică. Nu dorim să ne deznaționalizăm”.

În încheierea conferinței de presă Adrian Ștef a dorit să mulțumească public fostului prefect dr. Eugeniu Avram pentru buna colaborare și profesionalismul de care a dat dovadă. În întreaga lui activitate a înțeles menirea pe care a avut-o fiind un apropiat al sătmărenilor”.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 27, 2016. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.