La Negreşti-Oaş a avut loc ediția a IV-a a Târgului Mărţişorului Tradiţional

Primăria şi Consiliul Local Negreşti-Oaş, prin Casa Orăşenească de Cultură Negreşti-Oaş, în colaborare cu instituţiile de învăţământ și ONG-urile din oraş au organizat cea de-a IV ediție a Târgului Mărţişorului Tradiţional. Deschiderea târgului a fost luni, 29 februarie 2016, în centrul oraşului Negreşti-Oaş și s-a închis marți, 1 martie 2016.

DSC01637Primarul oraşului Negreşti-Oaş, Aurelia Fedorca, a precizat că scopul organizării acestui târg este de a implica negreştenii, în special pe cei mici, în viaţa comunităţii şi de a conştientiza importanţa artei tradiţionale, mai ales că proiectul a avut mare succes la primele trei ediții.

Scopul evenimentului este acela de a identifica, stimula şi valorifica potenţialului artistic al copiilor prin realizarea unor creații artistice originale. Obiectivele proiectului sunt stimularea creativităţii și dezvoltarea abilităţilor de comunicare prin limbaj artistic, identificarea și transpunerea în produse artistice (mărțișoare, felicitări) a unor elemente de artă tradițională românească şi identificarea propriilor valori artistice și ale comunității din care fac parte.

În cadrul orelor de curs sau a unor activități extracurriculare, sub îndrumarea profesorilor coordonatori, școlarii și preșcolarii din Negrești-Oaș au realizat mărțișoare tradiționale și felicitări, utilizând diferite tehnici de lucru și materiale diverse și încercând să păstreze specificul artei populare din Țara Oașului. În final, fiecare instituţie de învăţământ va pregăti un stand în centrul oraşului Negreşti-Oaş, unde vor fi expuse spre vânzare mărțișoarele și felicitările realizate de elevi şi de meşterii populari.

Au putut fi admirate mărțișoare realizate de copiii de la Grădinițele nr. 1 și 7, Școlile Gimnaziale nr. 1 și 3 precum și de la Liceul Tehnologic ”Ioniță Andron” și Liceul Teoretic. Expoziția s-a bucurat de un real succes, fiind vizitată de un număr mare de negreșteni. Spațiul pentru amenajarea standului a fost pus la dispoziție de primărie. Exponatele au fost vândute pe durata târgului, banii încasați urmând a fi utilizați de către elevi sau preșcolari pentru alte activități culturale și de voluntariat. Cele mai frumoase standuri au fost premiate, marți, 1 Martie, de Primărie şi Consiliul Local Negrești-Oaș.

DSC01634

DSC01637

DSC01639

DSC01640

DSC01643

DSC01644

DSC01645

DSC01651

DSC01652

DSC01653

DSC01654

DSC01655

DSC01656

DSC01657

DSC01659

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 1, 2016. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.