Sculptorul Radu Ciobanu a deschis o expoziție de înaltă ținută la Muzeul de Artă

Miercuri, 20 martie de la ora 17.00 la Muzeul de Artă a avut loc vernisajul expoziției de sculptură a artistului sculptor Radu Ciobanu. Cu această ocazie, Radu Ciobanu a primit diploma de excelență din partea conducerii Consiliului Județean Satu Mare pentru contribuția adusă culturii sătmărene.

Expozitie Sculptura - 50 Ani - Radu Ciobanu (135)

Expozitie Sculptura - 50 Ani - Radu Ciobanu (93)

Printre participanți s-a remarcat preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef , care în cuvântul său și-a exprimat admirația și respectul pentru talentul artistului. „Ceea ce faceţi pentru Satu Mare, reprezentând judeţul nostru oriunde în lume, poate fi ceea ce noi tot căutăm de ani de zile, cu bani mulţi: elemente de reprezentare, aşa numitul brand al judeţului. Cu talentul, cu dăruirea dumneavoastră sunteţi de fapt un brand al judeţului. Cred că reverenţa vi se cuvine dumneavoastră din partea oricărei persoane indiferent de poziţia în societate. Ceea ce faceţi prin opera dumneavoastră  şi prin generozitatea dumneavoastră este un exemplu de urmat.

Sculptura şi arta, în general, înseamnă o mână întinsă  pe care artistul o trimite spre ceilalţi. Eu nu cred că există artişti care să lucreze pentru ei înşişi. Fiecare artist doreşte să împărtăşească, să arate, să transmită, să comunice. Or, acest lucru nu poate fi realizat doar în ateliere, în atelierele de creaţie, este nevoie de incinte generoase care să-i primească, să-i încurajeze.

Sunteţi autorul a mai mult de 30 de monumente din judeţul Satu Mare. Vreau să vă anunţ că veţi avea de lucru în continuare. Sunt convins că Radu Ciobanu va mai semna şi alte monumente în municipiul Satu Mare, aflate în stadiu de proiect ce vor fi ridicate în cinstea unor înaintaşi ai noştri. Un proiect la care eu ţin foarte mult şi la care mizez pe sprijinul Dumneavoastră este Monumentul Limbii Române.

Mă bucur că azi vă aniversăm la Satu Mare, că aţi rămas în Satu Mare şi că nu trebuie să vă trimitem felicitările noastre prin Canada, Bucureşti sau alt colţ al lumii.

Maestre, vă mulţumesc şi vă urez La mulţi ani!”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare Adrian Ştef.

Adrian Ştef i-a acordat cu această ocazie o diplomă de excelenţă domnului Radu Ciobanu pentru contribuţia artistică excepţională adusă culturii şi spiritualităţii sătmărene.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 20, 2013. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.