Prefectul Radu Bud s-a întâlnit cu reprezentanţii a şase unităţi administrativ-teritoriale din judeţ

Miercuri, 02 martie 2016, prefectul judeţului Satu Mare, Radu Bud şi directorul de cancelarie, dr. Dan Zeicu s-au deplasat în teritoriu, pentru a se întâlni cu reprezentanţii a şase unităţi administrativ-teritoriale din judeţ.

foto vizita Negresti Oas 02.03.2016Una dintre vizitele noului prefect a fost la Primăria oraşului Negreşti-Oaş. Acolo, reprezentantul Guvernului în teritoriu şi directorul de cancelarie al acestuia s-au întâlnit cu primarul Aurelia Fedorca, viceprimarul Ioan Cicio şi secretarul Ioan Radu Grigoraş, pentru a discuta despre proiectele locale şi colaborarea dintre cele două instituţii. Principalul subiect a fost proiectul de la Luna Şes, cel pentru care conducerea Instituţiei Prefectului – judeţul Satu Mare şi-a oferit tot sprijinul instituţional în vederea deblocării situaţiei.

O altă întâlnire s-a desfăşurat la sediul Primăriei comunei Certeze, acolo unde prefectul Radu Bud şi directorul de cancelarie, dr. Dan Zeicu s-au întâlnit şi cu un grup de cetăţeni din localitate, persoane care se confruntă cu probleme de fond funciar. În urma discuţiilor purtate la Certeze, reprezentantul Guvernului în teritoriu i-a asigurat pe cetăţeni de toată deschiderea sa şi a echipei de specialişti în vederea găsirii unor propuneri viabile, care pot fi puse în practică pentru rezolvarea problemelor acestora. Conducerea Primăriei Certeze a menţionat că principala problemă cu care se confruntă de mai mulţi ani încoace este cea a punerii în posesie cu terenuri a persoanelor care au sentinţe definitive în acest sens. Prefectul Radu Bud a precizat că juriştii Instituţiei Prefectului sunt la dispoziţia unităţilor administrativ-teritoriale ori de câte ori se confruntă cu probleme de legalitate. Un alt subiect evidenţiat de primarul comunei Certeze, Petru Ciocan este lipsa de personal cu care se confruntă instituţia, la ora actuală în Primărie fiind vacante şapte posturi.

foto vizita Certeze 02.03.2016Prefectul s-a întâlnit miercuri, 02 martie 2016, şi cu conducerile Primăriilor din Vama, Oraşu-Nou, Racşa şi Livada. Discuţiile s-au concentrat pe tema proiectelor cu finanţare europeană, prefectul fiind interesat de stadiul acestora, respectiv pe tema colaborării unităţilor administrativ-teritoriale cu serviciile din cadrul Instituţiei Prefectului şi cu serviciile publice deconcentrate. Un alt subiect discutat de către conducerea Prefecturii, în cadrul vizitelor la primăriile menţionate a fost cel al organizării alegerilor locale din 5 iunie 2016.

Vizitele în teritoriu ale prefectului şi directorului de cancelarie au debutat săptămâna trecută, joi, 25 februarie 2016, când cei doi reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului-judeţul Satu Mare au trecut pragul Primăriilor Doba, Moftin şi Carei.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 2, 2016. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.