Maramureş: Opt traficanţi de ţigări, reţinuţi în ultimele 24 de ore la frontiera cu Ucraina

[forecast]

Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au desfăşurat, în ultimele 24 de ore, mai multe acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, ocazie cu care au reţinut opt contrabandişti de ţigări şi au confiscat 4.910 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de peste 39.600 lei.

Joi, 17 ianuarie, în jurul orei 21.00, poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Poienile de sub Munte, judeţul Maramureş, au observat mai multe persoane care se deplasau dinspre frontieră spre interior, transportând colete voluminoase. Poliţiştii de frontieră au procedat la interceptarea persoanelor în cauză, efectuând somaţiile legale prin voce, moment în care bărbaţii au abandonat coletele şi profitând de terenul muntos împădurit şi de ceaţă au încercat să fugă. În urma acţiunii au fost reţinute şase persoane, cetăţeni români, cu vârste cuprinse între 20 şi 25 ani, domiciliate în localitatea Poienile de sub Munte, jud. Maramureş.

SONY DSC

La cercetarea terenului au fost descoperite 6 colete ce conţineau cantitatea de 2.995 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de 27.000 lei, care a fost ridicată în vederea confiscării. Cei şase tineri sunt cercetaţi de poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă, evaziune fiscală şi trecere ilegală a frontierei de stat.

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Sighet, judeţul Maramureş, au observat într-o zonă împădurită de pe raza localităţii Bârsana, două persoane care au depozitat într-un şopron cu fân din apropiere mai multe pachete cu ţigări. Imediat la fata locului s-a deplasat o echipă operativă care a procedat la interceptarea persoanelor în cauză. Acestea au fost identificate ca fiind Nicolae B. de 23 ani şi Lucia G. de 27 ani, domiciliate în localitatea Bistra, jud. Maramureş.

Asupra celor două persoane precum şi în şopronul cu fân au fost descoperite 470 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 4.100 lei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia. Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.

006

Tot joi, 17 ianuarie, în jurul orei 19.00, poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Sighetu Marmaţiei au observat în apropierea frontierei de stat o persoană care nu îşi justifica prezenţa în zonă. Lucrătorii ITPF au procedat la interceptarea persoanei în cauză, moment în care aceasta a fugit printre imobilele din apropiere. La cercetarea terenului au fost descoperite 495 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de 4.400 lei, care a fost ridicată în vederea confiscării.

În prezent se efectuează cercetări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

Echipa comună de control din cadrul PTF Halmeu a descoperit şi confiscat, în ultimele 24 de ore, cantitatea de 950 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 4.180 lei, pe care mai multe persoane încercau să le introducă ilegal în România.  Persoanele în cauză au fost sancţionate contravenţional iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 18 ianuarie 2013. Filed under Infracțiuni, Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.