Bilanț pozitiv în activitatea pe anul 2015 de la Spitalul orășenesc Negrești–Oaș

Joi, 3 martie 2016, în sala mică de ședințe a Consiliului Județean Satu Mare, în prezența președintelui C.J. Adrian Ștef s-a prezentat Bilanțul pe anul 2015 a Spitalului orășenesc Negrești-Oaș de către managerul spitalului, ing. Mitruț Diana.

DSC01689Spitalul orășenesc Negrești-Oaș are o structură care este în conformitate cu Ordinul Ministerului Sănătății nr. 780/2010.  Spitalul dispune de 244 de paturi pentru spitalizare continuă, de 12 paturi pentru spitalizare de zi și 4 paturi pentru însoțitori. Dispune de un Laborator de radiologie și imagistică medicală, câte un Bloc operator, Cameră de gardă și Ambulatoriu integrat care are cabinete medicale în 18 specialități clinice.

Comitetul director al spitalului a fost format din manager ing. Mitruț Diana, director medical dr. Lupu Cristian, director financiar contabil ec. Dalma Papp.

În atenția spitalului a stat permanent oferirea serviciilor medicale adecvate la nevoile pacienților, printr-o echitate și alocare eficientă și eficace a resurselor existente. S-au urmărit ca obiective creșterea satisfacției pacienților, creșterea gradului de dotare cu aparatură și confort, îmbunătățirea stării clădirilor și acreditarea spitalului.

Dintre obiective propuse în 2015 figurează reabilitarea și modernizarea spațiului spălătoriei, continuarea modernizării secției Chirurgie respectiv al compartimentului Urologie și a secției Ginecologie. Toate aceste trei obiective nu s-au realizat. În schimb, s-a realizat în proporție de sută la sută dotarea blocului operator cu aparatură necesară, continuarea reparațiilor la acoperișul corpului C al spitalului, și în plus s-a realizat suplimentar aceeași lucrare și la corpul D. S-a mai reușit amenajarea și dotarea Laboratorului de analize medicale și a Laboratorului de anatomie patologică.

Pentru anul 2016 în atenția conducerii spitalului stau următoarele obiective: reabilitarea și modernizarea spațiilor menționate ca nerealizate în anul 2015. Se are în vedere efectuarea de reparații la grupurile sanitare de la Spitalul vechi, reparații capitale la farmacie. Se va realiza proiectarea la extindere a blocului operator, se va înlocui sistemul de alarmare la incendiu, se va înlocui stația de sterilizare în sala de ginecologie. Spitalul va fi dotat cu un nou sistem de supraveghere video.

La capitolul achiziții, pe listă se află un generator electric automatizat. Se va crea un nou acces în spital din strada Vrăticel. Se va dota în continuare compartimentul primire urgențe, iar reparații curente urmează să se efectueze la Secția de boli cronice, Urologie, Pediatrie, Îngrijiri paleative.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 3, 2016. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.