Schimb de experiență cu participarea primarilor municipiilor Rzeszów și Satu Mare

În data de 4 martie, la Centrul Tehnologic de Inovare și Afaceri din municipiul Satu Mare s-a desfășurat un schimb de experiență pe probleme edilitar-gospodărești, organizat de Primăria municipiului Satu Mare, ca răspuns la vizita efectuată de consilierii sătmăreni în Polonia.

schimb expereintaMunicipiul Rzeszów din Polonia este înfrățit cu municipiul Satu Mare, iar acest eveniment se înscrie în lista acțiunilor comune organizate de cele două primării având ca scop schimbul de idei, impresii, experiențe pe care fiecare din parteneri le pot prelua de la celălalt și transpune în viața comunității.

La conferința care s-a dorit a fi una de lucru au participat în primul rând primarii celor două localități urbane: Andrzej Gutkowski, primarul din Rzeszów și dr. Dorel Coica, primarul municipiului Satu Mare. Dintre oaspeții polonezi participanți amintim pe Beben Stanislawa, șef serviciu departament atragere de fonduri, Bury Zbigniew, departament educație, Dragula Damian, biroul de dezvoltare, Kowalska Anna, autoritatea municipală de transport, Magdon Piotr, autoritatea municipală de drumuri, Marszalek Irena, centrul municipal de asistență socială, Nedza Robert, compania municipală apă-canal, Radaczynska Aneta, cultură, sport și turism.

schimb experienta2Invitații polonezi împreună cu consilierii municipali din Satu Mare pe domeniile abordate au prezentat materiale ce au vizat o mare varietate de teme, dintre care cele legate de atragerea de fonduri, drumuri, spații verzi, iluminat public, asistență socială, cultură și sport, investiții, apă-canal, utilități publice, educație, urbanism și amenajarea teritoriului, cooperare internațională precum și probleme ale serviciului scriere, implementare și monitorizare proiecte.

Fiecare intervenție de ambele părți a stârnit un viu interes și discuții interesante, la obiect, constituindu-se într-un adevărat de schimb de experiență.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 4, 2016. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.