Prefectul s-a întâlnit cu primarii din Cehal, Tăşnad, Santău, Săuca, Pir şi Căuaş

Seria deplasărilor în judeţ a conducerii Instituţiei Prefectului a continuat vineri, 4 martie 2016. Prefectul Radu Bud şi directorul de cancelarie, dr. Dan Zeicu s-au întâlnit cu primarii, viceprimarii şi secretarii unităţilor admnistrativ-teritoriale Cehal, Tăşnad, Santău, Săuca, Pir şi Căuaş.

foto 1 tasnad 04.03.2016La sediul Primăriei Tăşnad, prefectul s-a întâlnit cu această ocazie şi cu o delegaţie de cetăţeni din Germania, printre care preşedintele Asociaţiei ”Prieteni și susținători ai proiectelor sociale din Tășnad”, Werner Kessler şi fiul fostului consul al Germaniei în România, prezenţi la o discuţie privind oportunitatea atragerii de investitori germane în oraşul turistic. Odată cu această întâlnire s-a stabilit un prim contact între prefect şi persoanele prezente, aceastea fiind invitate şi la o discuţie la sediul Instituţiei Prefectului-judeţul Satu Mare.

În continuare, edilul oraşului Tăşnad, Vasile Mitraşca a prezentat câteva dintre problemele cu care se confruntă administraţia publică locală, printre care neclarificarea situaţiei privind întăbularea apartamentelor pentru care nu există decizii emise de vechile Consilii Populare, respectiv neclarificarea situaţiei terenurilor intravilane pentru care există sentinţe definitive şi care trebuie puse în aplicare, situaţia incertă a Casei de tip familial “Mihaela”, depopulată în momentul de faţă, pe care Primăria Tăşnad ar dori să o preia în administrare de la Consiliul Judeţean Satu Mare.

tasnÎn ceea ce priveşte noul sediu al Primăriei Tăşnad, primarul Vasile Mitraşca a menţionat că lucrările sunt în curs de finalizare, astfel încât la finele lunii mai a anului în curs s-ar putea muta în noul sediu administrativ al oraşului. La finalul întâlnirii, prefectul Radu Bud a trecut în revistă noile reguli din procesul electoral al acestui an şi l-a asigurat pe primarul Vasile Mitraşca de faptul că vor colabora cu toată deschiderea, având sprijinul specialiştilor din Instituţia Prefectului la orice problemă întâmpinată la nivel local.

foto santau 04.03.2016La Santău, discuţiile s-au purtat cu viceprimarul Silaghi Sergiu şi cu secretarul comunei, Lorena Raţ, pe tema proiectelor cu finanţare europeană aflate în curs de finalizare la nivelul comunei, despre starea drumurilor din comună, respectiv cele de legătură cu unităţile administrativ-teritoriale învecinate. Întâlniri pe teme generale precum organizarea alegerilor locale din 5 iunie 2016, aplicarea legilor fondului funciar şi implementarea unor noi proiecte cu finanţare europeană, au fost aduse în discuţie şi la celelalte întâlniri de la Primăriile Cehal, Săuca, Pir şi Căuaş.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 4, 2016. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.