ALDE: Vrem să asigurăm locuri de muncă pentru tineri, singura resursă strategică a țării

În data de 5 martie, la sediul din Satu Mare al Partidului Alianța Liberalilor Democrați Europeni a avut loc o conferință de presă susținută de deputatul Ovidiu Silaghi împreună cu președintele organizației municipale ALDE și președintele CJ Satu Mare, Adrian Ștef și Crina Buhai, vicepreședinta Organizației Județene de Tineret ALDE și membră în Biroul Național ALDE.

DSC_1285Crina Buhai s-a referit la problemele actuale ale tinerilor români. ”De ce ne referim la tineri?Conform INS, unul din trei tineri inactivi nu e interesat să muncească şi mai îngrijorător este numărul tinerilor între 15 şi 24 ani, care nu sunt nici ocupaţi, dar nici nu urmează o formă de educaţie sau formare. Trebuie să vedem de ce aceşti tineri sunt descurajaţi şi ce este de făcut pentru ca ei să fie introduşi în câmpul forţei de muncă.

Mulţi sunt de acord că tinerii sunt viitorul României, resursă strategică a ţării pentru care statul român are datoria să asigure toate condiţiile unei vieţi europene. Cu creşteri economice de 2%, România va rămâne şi în următorii 20 de ani la coada Europei şi nici nu vom putea să ne sprijinim tinerii. Trebuie să discutăm despre facilităţile fiscale pentru angajatorii care asigură locuri de muncă pentru tineri, pentru şomeri sau pentru persoane vârstnice.

Vrem să rezolvăm multe din problemele tinerilor? Atunci trebuie să lucrăm la partea ce ţine de sectorul educaţiei şi să investim în educaţie. Iar aici, ALDE are un model foarte bun implementat în timpul guvenului condus de Călin Popescu-Tăriceanu. Întotdeauna, liberalii au considerat că principalii beneficiari ai creşterii economice şi ai prosperităţii generale ai ţării trebuie să fie tinerii.”

Adrian Ștef a vorbit despre investițiile începute de Consiliul Județean Satu Mare, începând cu lucrările curente care se fac acum la sfârșit de iarnă în direcția întreținerii și reparării principalelor drumuri județene. Se lucrează la zece drumuri județene precum și la finalizarea reabilitării fostei Școli nr. 13 de pe strada Botizului, care va deveni școala pentru copii cu dizabilități pentru Satu Mare, și continuă lucrările la Luna Șes. Pentru aceste lucrări există bani necesari. Se lucrează pentru atribuirea în lucru a traseelor de la Potău, Supur – Sechereșa, Bârsău. Continuă modernizarea drumului spre satul Ady Endre. Urmează traseele Pir – Călacea și sunt în curs de efectuarea a licitațiilor pentru tronsoanele Amați – Homoroade prin Hodișa, Mădăras – Craidorolț-Tășnad, Tiream – Andrid – Tășnad. ”La începutul lunii aprilie vom începe lucrările pe 20 de km de drumuri județene pentru care momentan avem finanțare. Sper ca directorul de cabinet al Prefectului să-și desfășoare activitatea în limitele atribuțiilor sale. Avem încredere ca funcția Prefectului va reprezenta în mod tehnocrat Guvernul și va pregăti alegerile locale fără probleme. Mai avem nevoie de șase milioane de euro la Aeroportul Satu Mare ca să putem închide proiectul”, a spus Adrian Ștef.

Ovidiu Silaghi a spus despre aceasta că ”Deoarece masterplanul n-a fost discutat la Guvern blochează banii și accesul la fondurile europene. Nu se alocă bani pentru fazarea și finalizarea proiectelor începute, riscăm să pierdem și banii alocați până în prezent dacă nu terminăm investițiile mari, de exemplul Aeroportul Satu Mare până în luna iunie. Termenul de decontare a banilor este până în luna iunie. Bugetul actual a fost construit pe banii europeni. Guvernul actual tehnocrat a devenit și guvern birocrat”, a spus Ovidiu Silaghi.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 6, 2016. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.