Programul internațional ”Porţi secuieşti – Porţi verzi, Székely kapuk – Zöld kapuk”, la final

Agenția pentru Protecția Mediului Satu Mare apreciază faptul că, de la an la an, un număr din ce în ce mai mare de școli se implică în competiții pe tema protecției mediului, prin care elevii sunt mobilizați și li se dezvoltă cunoștințele și responsabilitatea față de problemele legate de mediul înconjurător.

IMG_3934Programul internațional intitulat ,,Porţi secuieşti –Porţi verzi, Székely kapuk – Zöld kapuk” se bucură de un real succes la nivelul județului Satu Mare. Programul se adresează elevilor cu vârste cuprinse între 9-15 ani şi este o competiţie în Europa Centrală şi de Est,  având ca obiectiv major informarea de către tineri a comunităţii cu privire la problemele cu care se confruntă societatea cu precădere în domeniile: protecția mediului, economie, social şi cultură.

IMG_3955Programul s-a derulat în perioada octombrie 2015 – martie 2016, interval în care, lucrând în echipă au luat naştere afişele care ulterior au fost prezentate  angajaților instituţiilor publice din județ. Majoritatea vernisajelor au fost însoţite şi de un program artistic. Lucrările expuse au avut un impact vizual deosebit asupra publicului, care a avut posibilitatea să-şi exprime şi în scris sentimentele şi gândurile lor în faţa acestor creaţii emoţionante şi sugestive.

IMG_3965În acest an APM Satu Mare a fost vizitată de un număr de 5 instituții de învățământ: Școala Gimnazială Bălcesu-Petőfi, Școala Gimnazială Mircea Eliade, Școala Gimnazială dr. Vasile Lucaciu, Școala Gimnazială din localitatea Dara, precum și Liceul de Artă Aurel Pop. Subiectul principal al afișelor prezentate a fost ,,Copacul Vieţii” și „Întreținerea ecologică a locuinței”. Lucrările elevilor au fost realizate cu tehnici diferite, precum colajul, acuarela şi creioanele colorate, dezvoltând creativitatea lor. Toate afişele au unicul mesaj adresat atât adulţilor cât şi copiilor de protejare a mediului înconjurător şi de legătura ecologică a umanităţii cu ,,copacul viu”.

IMG_3972

IMG_3981

IMG_4031Echipajele au fost primite cu căldură de conducerea instituției în persoana directorului executiv Elisabeta Bekessy și colectivul APM. După prezentarea lucrărilor colectivul APM a adresat cuvinte de laudă și apreciere atât la adresa cadrelor didactice cât și elevilor, și le-a urat mult succes în câștigarea binemeritată a excursiei în Croația oferită de organizatori.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 7 martie 2016. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.